Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Jó az étrendem fogyáshoz?

Jó az étrendem fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Szerda:

Reggeli:4,5dl kefir

Tízórai: tonhalas szendvics zöldségekkel

Ebéd:gombaleves, csirkemell salátával, eper

Uzsi: 1 bögre tej,eper

Vacsora:-

Csütörtök:

Reggeli:4,5dl kefir, 1 banán

Tízórai: 1 bögre narancslé

Ebéd: 2 répa,2 főtt tojás, 1 alma

Uzsonna: 120g borjú,zöldségek

Vacsora:80g cottage cheese,130g eper

Péntek:

Reggeli:4,5dl kefir, 1 tojás, 50g avokádó

Ebéd: 120g borjú,80g alaszkai halfilé, 50g avokádó, saláta

Uzsonna:1 alma, 1 bögre tej

Vacsora: túró, zöldségek, csirkemell

Saláta = pl. újhagyma, uborka, paradicsom, gomba/káposzta

Szombat:

Reggeli: 4,5dl kefir, 1 alma

Tízórai: 1 narancs

Ebéd: ribizlikrémleves, grillezett csirke salátával, parmezánnal

Uzsonna: fél alma

Vacsora: 35g light mozzarella, 1 tojás(66g), zöldségek

Vasárnap:

Reggeli: 170g lazac, 45g banán (1/2), 1 uborka, 45g csiperke gomba

A többi később dől el...

2011. máj. 15. 09:38
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem bejön :) bár ch-t nagyon keveset eszel, pl. ebédre szerintem a sakáta mellé simán mehetne egy kis rizs, vagy 1-2 kisebb főtt krumpli, jobban is laktatna.
2011. máj. 15. 14:42
 2/7 A kérdező kommentje:
Ha jó,akkor miért nem fogyok?Heti 3x futópadozok 1 órát.Ezen kívül mindenhova gyalog megyek,van felülés is,súlyzózás.Már fél éve semmi fogyás nincs.
2011. máj. 15. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:

mert keveset eszel?

vagy mert ideális a magasság/súlyod, és nincs hova fogyni.

hány kg vagy hány cm-hez?

2011. máj. 15. 22:16
 4/7 A kérdező kommentje:
172cm/76kg
2011. máj. 15. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:

esetleg hormonprobléma?

próbáltad már, hogy kiszámolod, hány kcal a napi szükségleted, és összeszámolod, hogy mennyit ettél egy nap? ha ugyanannyi (vagy kicsit több, mivel mozogsz), akkor persze, hogy nem fogysz. ha sokkal kevesebb, akkor meg raktároz a szervezeted.

2011. máj. 15. 22:46
 6/7 A kérdező kommentje:

Nincs más egészségügyi problémám, csak a túlsúly.

Ezen oldal alapján kiszámoltam: [link]

BMR: 1604 kcal, heti 1 kg testsúlycsökkenéshez 1387 kcal.

Ahogy számoltam a kalóriákat, nagyjából 1100-1300 kcal körül van a fogyasztásom.

2011. máj. 16. 04:13
 7/7 anonim ***** válasza:

aha... azt ugye tudod, hogy a BMR az nem a tápanyagszükségleted, hanem az alapanyagcsere szükségleted. vagyis: 1600 kcalt kell betolnod naponta, hogy el tudd végezni a dolgaid, és az anyagcseréd rendben működjön. gondolom azért ilyen magas, mert sportolsz.

szóval: ha annál is kevesebbet eszel, amennyi a létezéshez kellene, az egyet jelent: baromira lelassul az anyagcsere, azaz megáll a fogyás. (ugye a napi 5 étkezés pont gyorsítaná a folyamatot). tudom, ezt írta ki a kalkulátor -1kg-hoz, de láthatod, hogy téved. kiszámoltam az adataiddal, a testsúlyod MEGŐRZÉSÉHEZ kb 2500 kcalt be kéne lapátolnod naponta. ehhez képest te csaknem 1500-zal kevesebbet eszel, ami a szervezetednek egyenlő a masszív koplalással (még ha te nem is vagy éhes). Ha 1800-2000 kcalt vinnél be naponta, akkor fogynál rendesen, lehet, hogy nem menne le havonta 4 kg, csak 3, de az lemenne.

bár most nem tudom, milyen kilátásaid vannak, mert ha ennél többet kezdessz el enni, akkor raktározni fog a szervezeted. bár mivel elég sokat sportolsz, téged lehet nem fenyeget a jojó veszély.

röviden ennyi. tényleg nem bántani akarlak, csak segíteni, remélem, hogy sikerül beszbályozni a dolgokat :)

2011. máj. 16. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!