Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha felforralom a tejet, a...

Ha felforralom a tejet, a tetején ugye ott a pille, az tulajdonképpen mi? Kiválik a zsír?

Figyelt kérdés
valahol olvastam, hogy az a tej zsírtartalma (főleg)
2011. máj. 4. 12:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

A tej összetevőinek aránya jelentősen függ attól, hogy milyen állattól származik. 1 liter tehéntej tápértéke 620 kalória. Átlagos összetétele: 87,9% víz és 12,1% szárazanyag.

Tejzsír, melyet különválasztva tejfölként ismerünk, amelyből köpüléssel a vaj készül. A tejben emulgeálva található.

Tejfehérje: kazein, és savófehérjék

Tejcukor, laktóz, amely egy glükóz és egy galaktóz komponensből áll, amely egy diszacharid. Elősegíti az ásványi anyagok (kalcium, magnézium, foszfor) felszívódását, és a belőle képződő tejsav a vastagbélben gátolja a káros bélbaktériumok elszaporodását. Azoknál az embereknél, akiknek hiányoznak a tejcukor lebontását végző enzimek, a tej hasmenést, rosszullétet okoz. Ezeknek az enzimeknek a mennyisége az elválasztás után csökken. Vannak olyan emberek, amelyek különösen erre a típusra érzékenyek, ők tejcukor-, vagy más néven laktózérzékenyek. Nekik egy külön eljárással lehet csak tejtermékeket előállítani, amelyben a laktózt egy másik diszacharid, például szacharóz helyettesíti.

Vitaminok: B2-vitamin, B12-vitamin, B6-vitamin

Ásványi anyagok: Jelentős a kalcium- (Ca), foszfor- (P) és szelén- (Se) tartalma.

2011. máj. 4. 13:39
 12/18 A kérdező kommentje:
Azért ne hasonlítsd már az üditőkhöz! :)
2011. máj. 4. 13:39
 13/18 anonim ***** válasza:

jajj már...gyerekek.. ha fogyni akartok menjetek és legeljetek...már minden egészségtelen?????:D:D:D nemár...főleg egy házi tej???én iszom és semmi bajom nincs tőle..sőt a pillét előszeretettel vadászom le a tej tetejéről mert imádom...és jo vastagon van rajta pille hál istennek...nem sanyargatni kéne magunkat..hanem igenis enni/inni az ilyen dolgokbol...max mértékkel...mozogni keveset..és már szinten tartod magad:)

(persze ha a cukros üditőket és a gyorskajákat hagyod el semmi baj..sőt...de egy kis csoki...egy kis tej nehogy ne férjen már bele:)...ti mit esztek/isztok akkor???élvezitek az evést???:) nem gondolom...:))

22L

2011. máj. 5. 11:32
 14/18 anonim ***** válasza:
11.32 én nem azért eszem, hogy "élvezzek" :) Hanem azért, hogy egészséges legyek és jól nézzek ki. Ezekben nekem sokkal több élvezet van közvetlenül és közvetetten is, mint magában az evésben :)
2011. máj. 5. 12:21
 15/18 anonim ***** válasza:

én is odafigyelek a táplálkozásomra, mozgok is...de nem vagyok fanatikus...ha megkivánom azt a tejet megiszom...a pillét megeszem...nem állandóan, de belefér úgy gondolom...és ha te csak azért eszel, hogy ne legyél éhes akkor tégy igy:) én szeretek enni...attól függetlenül, hogy odafigyelek, de ha néha bűnözök, nem lesz semmi bajom...jaaaa és nem vagyok elhizva, nincs semmi baj a külsőmmel:):):)

22L

2011. máj. 6. 08:52
 16/18 anonim ***** válasza:

08.52 nem azt mondtam, hogy undorral eszem, vagy nem élvezem egyáltalán. De nálam az a sorrend, hogy 1: egészséges és jó minőségű legyen az étel. 2: Ezekből csinálok olyan ételt ami ízlik.

Amit írtam úgy értettem, hogy lehet, hogy mondjuk a vargabéles a 10-ből 10 nálam élvezetre, és a zabkásám friss gyümölccsel csak 8, de az a két pont nem ér annyit, hogy csak ez legyen a szempont.

Nálad sincs így ahogy látom. Én is eszem néha cukros dolgokat, de tényleg csak ritkán.

Szerintem az a gáz aki minden egyes étkezésén az élvezetért eszik minden cukros-lisztes dolgot...

2011. máj. 6. 11:28
 17/18 anonim ***** válasza:

akkor elnézést, félreértettelek, így már vágom:) igen...a vargabéles, gyümölcsös zab kombináicot én is igy választanám...nem szóltam:):):)

22L

2011. máj. 7. 09:20
 18/18 anonim válasza:
Ma sem keltem fel hiába, élelmiszer-mérnökként aki lehúzott a tejiparban 20 évet, megtudhattam, hogy a dobozos tejek porból készülnek. :D Azok az emberek akik ilyeneket írnak még tehenet sem láttak soha, nem még tejipari üzemet.
2022. máj. 26. 05:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!