Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mindenkinél vannak holtpontok?

Mindenkinél vannak holtpontok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Két év alatt egy betegség miatt soksok kilót szedtem fel, úgy hogy észre sem vettem. Aztán jött a rádöbbenés, amikor a mérlegre álltam 84kg voltam. Tavaly nyár végén kezdtem el fogyókúrázni, azóta sikerült leadni 13 kgot, de még 6 hátra van, a célkitűzésemig! A problámám az,hogy már pár hete nem mozdul a mérleg nyelve, még nagyobb baj,hogy tudom,hogy nem is fordítottam túl nagy energiát a dologra ezalatt az idő alatt. De valahogy belefáradtam. Mivel nem gyorsan fogytam, és azért ésszel csináltam szerncsére a súlyom nagyon könnyen tudom tartani, ezzel nincs gond. De hogy vegyem rá magam,hogy folytassam tovább? Ezalatt az idő alatt sokat változott a testem és a lelkem is, nagyon sokan mondják,hogy már ne fogyjak tovább, mert hogy pont jó így az alakom, a párom is odavan értem még jobban, mint azelőtt. Lehet,hogy ez az ami visszahúz? Talán ha valaki megmondaná,hogy az a 71 kg még elég sok akkor sikerülne folytatnom, mert úgy érzem, most a sok jó vélemény mellett kevés az az érzés ami bennem van, pedig szeretném....de megakadtam. Ezért kérlek most titeket, ösztönözzetek, hogyan tovább?
2011. ápr. 23. 13:18
 1/3 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanez van velem is, bár én még csak 15 éves vagyok, és 4 hónap alatt 9 kg-ot adtam le. Most 165 cm és 56 kg vagyok, vagyis teljesen normális, már csak formálni és feszesíteni szeretnék magamon. De nincs erőm. Úgy érzem, ki kéne pihennem magam, átaludni minimum egy hetet, hogy tudjam folytatni. Vagy kellene valami NAGY változás az életembe, elutazni külföldre, új barátokat szerezni, elkezdeni valami új mozgásformát...

Szerintem lelki probléma állhat a háttérben, engem is a dícséretek húznak vissza, pedig én még nem vagyok elégedett. Nem leszek anorexiás vagy hasonló, csak nem tudom, mihez kezdjek. Viszont ha a párod tényleg odavan érted és sokat dícsér, akkor vagy el kéne kezdened elfogadni önmagad, vagy úgy is felfogatod, hogy ez ösztönzés arra, hogy folytasd és egyre szebb, kiegyensúlyozottabb legyél. Egyik út sem könnyű, de "a döntés a te kezedben van". :)

Nem írtad le, hogy milyen magas vagy, de biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban nézel ki, mint a fogyókúra előtt. Gratulálok az eddigi fogyásodhoz és további sok sikert! :) Kitartás!

2011. ápr. 23. 15:04
 2/3 anonim ***** válasza:
hát ha a párodnak tényleg tetszizik az akor már jó jel, de az is lehet h csak evel akar biztatni és nem érti meg hogy ez csak visszahúz, én a 71-et még mindig soknak találom de ügyes vagy hogy eddig is kibirtad, lehet hogy kéne egy kis szünetet tartanod és utána megint elkezdeni, de a legjobb ha most folytatod ugy hamarabb lefogysz, 6 kg már nem anyira sok, sok sikert!!!:D
2011. ápr. 23. 20:14
 3/3 A kérdező kommentje:

A saját elhatározásom nem olyan erős, mint kellene, pedig még azért van miből fogyni. 168 cm vagyok, mondjuk ami biztos,hogy arányosan oszlik el a felesleg rajtam, szerencsés testalkatom van, ezért is dühít,hogy ennél sokkal jobban kinézhetnék, ha még egy kicsit igyekeznék...

Talán tényleg egy kis szünetet kellene tartanom.

A párom tényleg így szeret ahogy vagyok (bár +13 kgal is ugyanúgy szeretett), ő nem ösztönöz az biztos, mindig este eszik ha ottvagyok, és elcsábít, vagy édességeket vesz nekem. Persze azt is tudom,hogy nem tömi belém, tehát nem lenne muszáj megenni,de hát... a furcsa, hogy azt mondja,hogy ne fogyjak többet, holott mindegyik barátnője vékonyabb testalkatú volt :)

2011. ápr. 24. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!