Gyümölcscukorral készített süteménybe mennyivel kevesebbet kell tenni, mintha sima kristálycukrot használnék?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy kevésbé emeli meg a vércukrot, és sokkal nagyobb az édesítőereje is. Én ugyan nem eszem ilyet, de barátoknak, családtagoknak inkább egészségesebb dolgot szolgálnék fel, ha lehet. Mennyivel édesebb mint a sima cukor? Ha fele annyit rakok a süteménybe akkor nem változik meg az állaga? Pl. a piskóta tésztájánál?2011. márc. 30. 08:00
1/2 anonim válasza:
Szerintem ha süteményt sütsz, akkor haszalj norális kirstálycukrot. Ugyanis a legtöbb esetben nemcsak az ize, hanem a tömege is szükséges ahhoz, hogy jól sikerüljön, a piskótánál meg különösen, ha hiányzik a cukor tömege, akkor nem lesz belöle semmi rendse süti,csak egy szalonnás vacak.
A családtagok meg vagy kevesebbet esznel a rendesen elkészitettböl, vagy annyit, amennyit akarnak (és szerinted túl sok), de ez az ö döntésük. Nyugodtan bizd rájuk, hogy akarnak-e és mennyi édességet enni - és ne akard a te véleményedet ajuk kényszeriteni.
Ha valakinek süteményt sütök és kinálok, akkor az legyen szép meg jó, mert ha gusztustalan vagy rossz izü/állagú, akkor az egészet ki lehet dobni.
2/2 anonim válasza:
haszalj norális = használj normális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!