Rántás nélkül paradicsom leves. :O?
Én soha nem teszek bele se rántást, se habarást, se másféle süritést.
Kevés zsiradékot (olaj vagy zsir izlés szerint) felforrósitok, beleteszek 1-2 kiskanál paprikaport, és felöntöm nagyon kevés vizzel - hogy ne keseredjen meg - beleteszem a paradicsompürét felhigitva vagy paradicsomlét és addig fözöm, amig megfelelöen sürü lesz, teszek bele tésztát/rizst, és azt is megfözöm benne. (Az elején sokszor a zsiradékban párolok kevés friss paprikát vagy zellerkockákat, de ezt nem mindenki szereti).
Főzd tovább. Így besűrűsödik.
Én is fogyózom, most azt a megoldást választottam, hogy az étel alapja két fej hagyma, amit apróra vágva pici olajon, vízben alaposan megpárolok. Mondjuk egy fél órát párolom. Aztán ezt le kell turmixolni és mehet bele a levesbe. De az is lehet, hogy először főzöd szét a hagymát, turmix, aztán rá a paradicsomlé.
De mondjuk paradicsomlevesbe eleve nem is kell rántás.
De, kell bele rántás, ha hagyományos módon készül... (csak mondom)
Valamint: keményítő = kukoricaliszt, kalóriatartalma is kb. ugyanannyi, mint a liszteké
Tészta, rizs = szénhidrát
A paradicsomban (püré, lé) sok a cukor (jó esetben igaz, nem hozzáadott).
Ha fogyókúrás levest szeretnél, inkább főzz mást. Ha viszont paradicsomlevest ennél, akkor ne foglalkozz a rántással, készítsd el, ahogy szereted, és egyél belőle fél adagot. Úgy van értelme megenni. Ha nem jó, akkor nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!