Mi hizlal jobban a lassan felszívódó vagy a gyorsan felszívódó?
Figyelt kérdés
A szénhidrátokra gondolok. A kenyér az lassan felszívódó ennyit tudok. A kérdésem az lenne hogy melyek a lassan és melyek a gyorsan felszívódó szénhidrátok. És melyik jobb fogyás, alakformálás céljából?2011. márc. 17. 12:36
1/4 anonim válasza:
Mindenképp a lassan felszívódót válaszd!
Kenyérből a teljeskiőrlésűt javasolják, mert igaz, hogy ugyanannyi a ch tartalma, mint a fehérkenyérnek, ebből nem szívódik fel minden.
Lassan felszívódó még a zabpehely, rizs, biztos van még, én ezeket szoktam enni.
A leggyorsabban felszívódó egyébként a szőlőcukor.
2/4 anonim válasza:
Saját tapasztalatból azt mondom, hogy ez nem így van mindenkinél. Ha én lassan felszívódó szénhidrátot eszem, éhes maradok, mert nem ad azonnal energiát, sőt a megemésztése még le is fáraszt. Úgyhogy nekem az a legjobb, ha elsősorban gyümölcsből szerzem be a szénhidrát szükségletem.
3/4 Bányai Károly válasza:
A lassan felszívódó kevésbé hízlal. A szőlő-, gyümölcs-, tejcukor, fehér kenyér, fehér rizs, fehér tészta, krumpli, banán, édes gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, 100%-os gyümölcslék mind viszonylag gyorsan felszívódnak, más-más tempóban, de eléggé gyorsan ahhoz, hogy megborítsák a glikémiás háztartásodat. A teljes kiőrlésű kenyerek, barna tészta, barna rizs, vadrizs, köles, árpa, teljes szemű hántolatlan főtt gabonák, ezek lassan felszívódóak, és mind hosszú ideig ellát energiával. A bennük levő élelmi rostok pedig gátolják a zsírok gyors felszívódását, csökkentik a koleszterint és tisztítják a bélfalat azaz diéta/alakformálás szempontjából ez a bölcs döntés.
4/4 anonim válasza:
persze itt nem a hízásról van szó!!! :) Szóval tésztát tuti nem ennék főleg ha fehér!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!