Elmagyarázná valaki, hogy is van ez (kcal-mozgás)?
Sose értettem ezt. Szóval, azt mondják hogy csak 20 percen túli (vagy valahol 30, 40 jelen esetben mindegy) mozgásnál indul be a zsírégetés. Oké, de addig is energiát használ fel a szervezet, nem? Vagy ne mondja nekem senki, hogy megcsinálni mondjuk 200 felülést vagy futni 5 percig nem kerül energiába...
És az energiát a táplálékból nyerjük, ennek a mérőszáma a (kilo)kalória vagy kiloJoule. Tehát, ha én tegyük fel, hogy 5 percet lépcsőzök, biztos elhasználok valamennyi energiát, kalóriát (lehet hogy keveset, de valamennyit igen). Elhasználódik valamennyi a bevitt kalóriákból, már nem a hájamat fogja növelni. Vagyis olyan mintha annyival kevesebbet ettem volna. És ha kevesebbet eszel, fogysz.
Nos, nem leoltogatást akarok, hogy ez így nem jó, sejtem is (túl egyszerű lenne :D), de nem értem mi a rossz a gondolatmenetben. Ha valaki lenne szíves és elmagyarázná (nem bevésni szeretném az agyamba, hogy igenis fél óra mozgás kell, hanem megérteni), annak nagyon örülnék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!