Eldöntöttem hogy el szeretném érni nyárig, hogy tökéletes alakom legyen, hogy csináljam?
1. Lehet hogy majd jönnek ide a hülyék, hogy 168 cm-hez 55 kg teljesen jó. Szerintem ha IZOMBÓL van rajtad akkor okés az 55 kg, de ha sok zsír van rajtad (és kevesebb izom) akkor nyugodtan veszíthetsz 2-3 kgot ZSÍRBÓL, és felszedhetnél pár kg-ot izomból. A lényeg hogy 52-53 kgnál semmiképp ne legyél kevesebb, az a határ!
2. A kézilabda jó sport, folytasd továbbra is. Az étrendeden kell változtatni:
- NO csipsz, csoki, gyorskaja, pizza, gyros, etc.
- NO cola cukros lötty, stb. Igyál ásványvizet, cukor nélküli teát (kis mértékben édesítő megengedett), mézet is kerüld, mert bár egészséges de akkor is kcal bomba...
- NO fehér kenyér, fehérlisztes pékárú. Rozsos, korpás, tk kenyér/zsemle, stb. megengedett. Fehér rizs helyett barna, tésztából durumtésztát egyél.
- Kerüld a tejszínt, tejfölt, zsírt, vajat, margarint. 'jó' zsírokat viszont enned kell: dióból, olajos magvakból, + olívaolajból vidd be ezeket. Zsírszegény sajtok is engedélyezettek.
- Este kerüld a ch-t, kivéve a zöldségek. (Úgy értem, a vacsid ne legyen pl. az ebéded maradéka, tehát ne egyél rizst - még barnát se! tésztát se) hanem egyél fehérjét: túrót/sovány felvágottat/párolt husit/főtt v. lágy tojást/zsírszegény sajtot/natúr joghurtot/kefirt/stb. zöldségekkel!
- Fontos a protein, egyél sok párolt husit, zöldséggel. Ebédkor a köretet próbáld a felére csökkenteni, és a savanyúság-zöldség mennyiségét a 2szeresére növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!