Valaki eltudná nekem magyarázni a kalóriákat?
Figyelt kérdés
sohasem értettem hogyan kell kalóriát számolni. arra lennék kíváncsi, h pl. honnan tudom, hogy a szendvicsemben mennyi aa kalória? vagy például a levesembe? valaki magyarázza el, pls2011. febr. 25. 05:58
1/2 anonim válasza:
kcal.hu - itt megtalálod, hogy egy adott dolog 100 grammjában mennyi kalória van. Szendvics:
- leméred külön a kenyeret (zsemlét akármi), tegyük fel 60 g. 100 g = 272 kcal, tehát 60 g = 272 * 0,6 (% számítás ugyebár), így kijön, hogy 60 g zsemle 163 kcal. Ugyanígy kell kiszámolni az összes többi adatot róla (fehérje, ch, zsír).
- leméred a feltétet, pl. csirkemellsonka, ami 100 g = 155 kcal, te megeszel 40 grammot, akkor az 155 * 0,4 = 62 kcal.
Na, ennyi az egész. Ugyanígy kell eljárni minden ételnél. Levesnél is, leméred a szárazanyagokat, az alapján kiszámolod, hogy mennyi kcal.
2/2 A kérdező kommentje:
köszii .)
2011. febr. 25. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!