Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kezdőnek, aki nem sportolt...

Kezdőnek, aki nem sportolt még, sőt, lusta volt, jó, ha egy edzés alatt 333 kcalt éget el?

Figyelt kérdés

Elliptikus trainert használok, egy hete kezdtem, 2-es fokozaton 45 percig tekerek, ez pont 5 km. Ha nagyon akarnék, rá tudnék még húzni 5 percet, de így is kellőképpen izzadok... (164 cm, 68 kiló, nő)

És elliptikus traineren tényleg hasznos hátrafelé is tekerni? Mert én csak előre szoktam, hátrafelé nem érzek semmi ellenállást, de egy ismerősöm azt mondta, úgy jobban hat fenékre. Szóval szokták edzés közben hátrafelé is tekerni?

2011. febr. 10. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Én a szoba bringámon napi 30 percet tekerek 8-as fokozatban.

Evvel kb. 150 Kcl-t égetek el, pedig 10 km tekerek.

Ezt írja ki a monitorom.

2 hónapja csinálom, persze ez mellett egészségesen táplálkozom, szépen fogyogatok és formálódok.

2011. febr. 10. 17:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló

Sokkal többet érnél el, ha kb 4-es fokozaton csinálnád, kb 35 km/h sebességgel...

Fogyáshoz nem a legnehezebb fokozaton kell, hanem kis ellenálláson, de gyorsan..

2011. febr. 10. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Sztem nem valós érték amit kiír kalóriában. Fontos a pulzus szám is, ha túl magas akkor már nem zsírégetés, hanem állóképességi edzés.
2011. febr. 13. 01:26
 4/7 Krisz85 ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Minél edzettebb valaki, annál kevesebb kcal-t használ el adott intenzitású és távolságú edzés alatt. Pl most X átlagpulzuson 45 perc alatt 5km-t tettél meg, ha nem hagyod abba 1 év után 45 perc alatt ugyanazon az X pulzuson kevesebb kcal al ugyanannyit fogsz megtenni, vagy úgy is monthatjuk hogy ugyanannyi kcalnyi energiával nem 5 hanem 5 nél több km-t fogsz megtenni adott pulzuson.

Ezért van az, hogy a profi bringások, és futók 20-ad annyi energiát használnak el egy edzésen mint mi, és nyiláván ennek is a nagy részét testzsírból fedezik, ezért jó ha állóképességi edzést csinálsz, pl. elip tréntert.

A szobabringásank pedig csak annyit, hogy egy mellkaspántos pulzusmérőt vegyen, mert a gépek nem jeleznek jól és ez igaz a kcal- értékekre, függ az illető testsúlyától és kardióvaszkuláris edzettségétől is. Pl egy csúcsmodell óra ezt is figyelembe veszi, sőt még a tengerszint feletti magasságot is, ami mind befolyásolja az elhasznált kcal pontos kiszámítását edzésen.

2011. febr. 13. 08:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Én 40 perc szoba biciklivel 400 kaloriát szoktam elégetni, minden nap.
2011. febr. 13. 11:33
 6/7 bix ***** válasza:

egy használható pulzusmérős órát javasolnék mellkasövvel. 14-15k körül már lehet kapni, az hozzávetőleg pontos adatokat tud adni az elégetett kalóriákról.

az meg hogy mennyit égetsz el csak a mérleg egyik oldala:) a mennyit viszel be az pont annyira fontos. egyébként simán lehetne azt még fennebb vinni, érdemes beruházni ilyen kiegészítőbe, plussz edzésnapló... a leghalványabb tinta is jobban fog mint a legélesebb emlékezet, plussz vizuálisan is követhető a terhelés, maximális pulzus szám, max elégetett kalória, önmagadat tudod motiválni vele, lehet csilivili xls táblázatokat gyártani, nekem 3 éves edzésről van ilyen, bevitt fehérje, szénhidrát, edzés alatt égetett szénhidrát, max súly, testtömeg, tzs%, és hasonló nyalánkságok, a statokat pedig a falra ragasztva gyűjtöm:D

kitartást és még keményebben;)

2011. febr. 13. 12:21
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2011. febr. 13. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!