Keksz recept ami nem hízlal?
Nem csak az édes hízlal.
Liszt nélkül meg nem igazán lesz kekszed.
Vagy bevállalod a kalóriákat, vagy lemondasz a kekszről.
Diétás keksz nincs.
Egyél Hamlettet, az jó, vagy egy - két korpás kekszet.
Zabpelyhes süit is süthetsz, csak ne egyél sokat belőle.
Abonett, köles-golyók.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor, vagy két kanál méz
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljesőrlésű liszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
aszalt gyümölcs apróra vágva (elhagyható)
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy nagy tepsire.
Összeállítom a tésztát. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is.
A vajat robotgéppel habosra keverem a cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.
A gyümölcsöt felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom. Majd jöhet a száraz anyaghoz a cukros-tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozom.
A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.
A zabpelyhes tallérokat 10-12 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
Kb. 30 tallér lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!