Ez mennyi kalória lehet? (recept alapján téli fagyi)
Nagyon megkívántam a téli fagyit.Tudom, hogy le kéne mérnem mérleggel stb...de segítenétek?
Téli fagyi recept:
Ostya lapokat kis négyzetekre vágni (kb 5-7*5-7cm),gőz fölött megpuhítani,kis tölcséreket formázni.
Krém:
I. 2 dl tejet 2 evőkanál liszttel,3 tojássárgával sűrűre főzni.
II. 3 tojásfehérjét 6 kanál cukorral ,1 csg vaníliás cukorral gőz fölött habbá verni.
III. 25 dkg vajat 15 dkg porcukorral kikeverni,kanalanként bele keverni az I majd a II-es krémet
Megtölteni vele a kis tölcséreket,és a végüket csokiba mártani.(elhagyható)
Nem tudom mennyi tölcsér lehet belőle, de nagyjából kb.mennyi kalória lehet 1db tölcsérbe? Esetleg a recepten mit lehetne változtatni, hogy kicsit diétásabb legyen?
És még azt szeretném megtudni hogy 1db készen kapható ostyalapban kb.mennyi kalória lehet? (nem találtam ezt sehol)
Segítsetek,lécci.:)
szerintem az ostyalap csomagolására rá van írva =)
2dl tej : 2,8%-->112 1,5%--->88 kalória
2ek liszt --->70
3 tojássárgája, ha a tojások átlaga 50g--->156 kalória
3 tojásfehérja-->42
6 evőkanál cukor:480, de ha teáskanál akkor 180
vani cukor kb 35
25 dkg vaj:1953
15 dkg porcukor:60 kalória, de ez egyenlő ha 2 szem édesítőt összetörsz ( egy édesítő=1 teáskanál cukor= 8g)
az ostyalapokon ha rá van írva megnézed hány gramm kiszámolod hogy amennyit beletettél az hány kalória és elosztod ezt a tölcsérek számára ..jó sütögetést =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!