Mit csináljak, hogy motivációt nyerjek?
Eddig fogytam 25kg-ot, de még van hasam pl...tehát nem lapos.......eléggé nem...és mindig nézegetek vékony csajokról képeket,hogy igen lássam a különbséget...
Na most nekem tényleg kellene fogyni...
De......egyre kevésbé motivál az,hogy nézegetem ezeket a csajokat :( Pedig szeretnék ilyen vékony lenni...pl.
Látom,hogy szép vékonyak...de az ugye egyértelmű,hogy ettől még önmagában nem lehet lefogyni,hogy én ezeket nézegetem :$ Jó,teszek is érte,hogy fogyjak...diéta+sport... de régen jól jött,hogy nézgettem ezeket a képeket..
Most miért nem motivál???
Na az első kettő azért már durva.Gebék.A 2.3. képen már jól néznek ki,ők biztosan sportolnak és izom is van rajtuk a testzsír%uk is tökéletes.
Olyan sportot válassz amiben van cél.Én pl minden ökölvívó edzésemen motivált vagyok,mert még ha nem is tiszta erőből,de beverek a másiknak,le akarom győzni.
És az is motivál,hogy kezdőként az edzőt 3 perc bunyó alatt,kb 3x tudtam megütni,most meg ha nem is vagyok neki egyenlő ellenfél,de azért már tudok kellemetlen perceket okozni bunyó közben.
Menj olyan helyre edzeni,ahol hasonló csajok vannak.Szerintem ez motiváló,bár csajoknál ez lehet,hogy pont fordítva működik:).
Szerintem minden fogyósnak meg kell gondolnia: vajon az a közérzet, amelyet ő maga a 'túlsúlyának' tulajdonít, mennyire függ valójában a túlsúlytól? Vannak ugyebár olyan személyek, akik már csont és bőr fazonra fogyasztották magukat, de a további fogyás már semmiképp nem javíthat az általános közérzetükön. Szóval nem szabad többet tulajdonítani a fogyásnak, mint amennyit a dolog használhat...
A másik: mint ahogy az eltúlzott fogyasztás-, a kajálás is lehet pótcselekvés, ilymódon a hízás is lehet ilyen pótcselekvéseknek a következménye. Ilyenkor is tanácsos megkeresni az igazi okot, ami miatt az ember a kajálásba 'menekül'...
Ha már kész az elhatározás: valóban a fogyás az üdvözítő eszköz a jobb közérzethez, akkor szerintem:
- nem szabad irreális terveket dédelgetni (pl. heti 5 kiló fogyás),
- meg kell keresmi azt a módszert, ami nekönk a legjobb,
- tudni kell hogy a testsúly nem csak a kajálás és a sport függvénye, hanem az életkor-, a pihenés-, genetikai alkat-, életmód-, lelkiállapot, sőt még az értékrendnek is függvénye,
- érdemes több lépcsőben megoldani, ha valaki 4-5 kilónál többet szeretne fogyni,
- itt is-, mint pl. a sportokban-, a fokozatosság döntő...
Szerintem a motivációd hiánya abból fakad, hogy még nem dőlt el benned, hogy a közérzeted tényleg jobb lesz-e a fogyástól. Amint ezt alaposan tisztázod magadban, akkor jön a második lépés: melyik legyen az a sport, amelyik megfelelő eredményekkel-, és megfelelő örömökkel kecsegtet, belefér az anyagi- és idő keretbe, stb.
Most többet nem tudok írni, de ha megkeresel magán-e-mailben, célirányosan megbeszélhetjük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!