Mit kell nézni az ételeken, a zsír, vagy a szénhidráttartalmat?
Mindkét értéket figyeljed, lévén, hogy mindkettő energiát szolgáltat a testnek. Azt vedd meg, ami belefér a napi értékhatárodba zsírból, szénhidrátból és fehérhéből.
Én zsírból max 40 grammot vinnék be, ennyi kell a vitaminok miatt is. Szénhidrátból nem mindegy, hogy egyszerű vagy összetett, máshogy viselkedik pl a gyümölcscukor, mint a kenyér....
De összesen 80-100 g-nál többet én nem ettem fogyókúrában/nap. Igaz, az enyém drasztikus volt- ám mégis tartom a súlyomat azóta is, noha már nem vigyázok ennyire.
Fehérje kell az izomzatnak.
A grammokat a súlyod és magasságod, nemed és az életmódod ismerete nélkül nehéz és felelőtlenség itt kőbe vésni..
egyetértek az előző válaszolóval,de azt azért hozzátenném, hogyha fogyókúrázol,nyilván minimálisra csökkented a zsírt és a szénhidrátot, de ha már választani kell, inkább szénhidrátot egyél.. a zsír az egyből rádrakódik..
de ha mozogsz, akkor meg kell is szénhidrát, mert abból lesz hozzá energiád.
Azt,meg h melyikből mennyit érdemes bevinni, azt sok helyen ki tudod számolni netes kalkulátorok segítségével:)
Zsír ügyben érdemes tudni, hogy NEM rakódik rád egyből... :) Ha nem eszel hozzá-mellé-előtte-utána szénhidrátot, nem tudod megemészteni- hasmenés formájában távozik a testedből. Ez az Atkins diéta alapja is (más téma, ki kedveli, ki nem).
Szénhidrátnál annak típusa szerint kellene fogyasztani, napszakonként is. Pl kenyeret, összetett szénhidrátokat délelőtt. A szénhidrátdús zöldségekkel (borsó, lencse, krumpli, banán, dió, cseresznye) gyümölcsökkel-zöldségekkel is vigyázni este, a gyümölcscukor is cukor!!!
hát de ha olyan kaját eszel ami zsíros, és szénhidráttartalma is magas? vagy a disznópörkölt tésztával?:D na ?:D
am igaz, de lássuk be kevés az olyan kaja ami színtiszta zsír :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!