Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit kell nézni az ételeken, a...

Mit kell nézni az ételeken, a zsír, vagy a szénhidráttartalmat?

Figyelt kérdés
Soha nem tudom eldönteni, hogy melyik terméket vegyem meg:azt amelyikbe több a szénhidrát, és a zsír viszonylag kicsi, vagy aminek kevesebb a szénhidráttartalma, de picivel több benne a zsír.Fogyókúra során melyikből hány grammot érdemes bevinni ?
2009. jan. 20. 17:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét értéket figyeljed, lévén, hogy mindkettő energiát szolgáltat a testnek. Azt vedd meg, ami belefér a napi értékhatárodba zsírból, szénhidrátból és fehérhéből.

Én zsírból max 40 grammot vinnék be, ennyi kell a vitaminok miatt is. Szénhidrátból nem mindegy, hogy egyszerű vagy összetett, máshogy viselkedik pl a gyümölcscukor, mint a kenyér....

De összesen 80-100 g-nál többet én nem ettem fogyókúrában/nap. Igaz, az enyém drasztikus volt- ám mégis tartom a súlyomat azóta is, noha már nem vigyázok ennyire.

Fehérje kell az izomzatnak.

A grammokat a súlyod és magasságod, nemed és az életmódod ismerete nélkül nehéz és felelőtlenség itt kőbe vésni..

2009. jan. 20. 17:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

egyetértek az előző válaszolóval,de azt azért hozzátenném, hogyha fogyókúrázol,nyilván minimálisra csökkented a zsírt és a szénhidrátot, de ha már választani kell, inkább szénhidrátot egyél.. a zsír az egyből rádrakódik..

de ha mozogsz, akkor meg kell is szénhidrát, mert abból lesz hozzá energiád.

Azt,meg h melyikből mennyit érdemes bevinni, azt sok helyen ki tudod számolni netes kalkulátorok segítségével:)

2009. jan. 20. 18:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Zsír ügyben érdemes tudni, hogy NEM rakódik rád egyből... :) Ha nem eszel hozzá-mellé-előtte-utána szénhidrátot, nem tudod megemészteni- hasmenés formájában távozik a testedből. Ez az Atkins diéta alapja is (más téma, ki kedveli, ki nem).

Szénhidrátnál annak típusa szerint kellene fogyasztani, napszakonként is. Pl kenyeret, összetett szénhidrátokat délelőtt. A szénhidrátdús zöldségekkel (borsó, lencse, krumpli, banán, dió, cseresznye) gyümölcsökkel-zöldségekkel is vigyázni este, a gyümölcscukor is cukor!!!

2009. jan. 20. 18:15
 4/12 anonim ***** válasza:
Jah, első voltam.
2009. jan. 20. 18:15
 5/12 anonim ***** válasza:

hát de ha olyan kaját eszel ami zsíros, és szénhidráttartalma is magas? vagy a disznópörkölt tésztával?:D na ?:D

am igaz, de lássuk be kevés az olyan kaja ami színtiszta zsír :D

2009. jan. 20. 18:25
 6/12 A kérdező kommentje:
Az ilyen hízlaló kaják között nem is vacilálok :)Ezeknél a teljes kiörlésű kenyereknél meg gabonáknál vagyok legtöbbször gondba...
2009. jan. 20. 18:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Disznópörköltnek fehérje és zsírtartalma magas- a szénhidráttartalma önmagában nagyon kevés. Edd nyugodtan tészta nélkül. Pl zöldséggel.
2009. jan. 20. 18:30
 8/12 anonim ***** válasza:
A teljes kiőrlésű péksütemények az emésztésednek jót tesznek, deezekben is van liszt! Egészségesebb jóval, minta többi- de a szénhidráttartalmát tekintve bizony szinte ugyanúgy hízlal.
2009. jan. 20. 18:31
 9/12 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy hízlal a teljes kiörlésű kaja is, de reggel szerintem még belefér.Nem vagyok kenyeres típus, de mivel ennek viszonylag magas a rosttartalma, jót tesz az anyagcserének:)
2009. jan. 20. 18:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Igen. :) Az összetett szénhidrátokat egyébként is bölcsebb dolog reggel, azaz délig enni.
2009. jan. 20. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!