Újabban mindegy mit próbálok enni, folyamat rosszul van az emésztőrendszerem, fogynom kellene, ezen már csak az orvosi kivizsgálás és drasztikus beavatkozás segít?
Tudom, magam alatt vágom a fàt, hónapokba telik bárhova egy időpont és már lassan 1,5 éve javasolta az endokrinológusom a gasztroenterológiát, mert a vérképem nem mutatott semmit kereken 1 éve februárban. :(
Persze most is visszamehetnék teljeskörű vérvételre, cukorterhelésre már el sem küldött, ráfogta a genetikámra. Nő vagyok, az IBS nálunk eleve gyakoribb, a tejjel 8 éve nem vagyok jóban és 28 éves vagyok.
Vállalhatatlan mar ez a helyzet, folyamatos puffadás, fájdalom, diszkomfortérzet. 78 kiló vagyok, 72 voltam tavaly. Volt, amikor egyàltalán nem figyeltem, most viszont heti 40-45 óra ülőmunkám van, az ingázás miatt örülök, ha heti 1 óra kardió belefér kondiban, meg a boltba gyalog megyek, de az se több heti 2x 1-1 óránál és ez vállalhatlan.
Diétáznék, erre folyamat brutális tünetek, hasmenés fájdalom, puffadás. Értem ez alatt a kevés zsír, hús sok zöldseg némi gyümölcs típusú diétát, kalóriakereten belül egy kis étcsoki meg ilyenek beleférnek, csak teljeskiőrlesű szénhidrát. De olyan vacakul lettem, hogy iszonyat. :( És bárhányszor próbáltam az elmúlt par hónapban, mindig ez lett a vege. Régen is ezzel fogytam, ez volt 5 éve de most nem megy. Zsírt egyébként sem nagyon tudok, mert az epém nem bírja. Félek, hogy ki kell venni, mert egyre rosszabb a helyzet... :(
Nem az orvosi kivizsgálás segít, az orvosi kivizsgálás arra való, hogy megtudd, mi bajod van. Például gluténérzékenység, laktózérzékenység. A teljes kiőrlés nem véd a gluténtól. Irány a gasztroenterológia.
A szorongásod ettől függetlenül egyértelmű, és pszichiáterért kiált, és a mozgásnak is bele kell férnie, nem kell ahhoz kardió, teljesen megfelel a gyalogos közlekedés is napi 1 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!