Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Újabban mindegy mit próbálok...

Újabban mindegy mit próbálok enni, folyamat rosszul van az emésztőrendszerem, fogynom kellene, ezen már csak az orvosi kivizsgálás és drasztikus beavatkozás segít?

Figyelt kérdés

Tudom, magam alatt vágom a fàt, hónapokba telik bárhova egy időpont és már lassan 1,5 éve javasolta az endokrinológusom a gasztroenterológiát, mert a vérképem nem mutatott semmit kereken 1 éve februárban. :(

Persze most is visszamehetnék teljeskörű vérvételre, cukorterhelésre már el sem küldött, ráfogta a genetikámra. Nő vagyok, az IBS nálunk eleve gyakoribb, a tejjel 8 éve nem vagyok jóban és 28 éves vagyok.

Vállalhatatlan mar ez a helyzet, folyamatos puffadás, fájdalom, diszkomfortérzet. 78 kiló vagyok, 72 voltam tavaly. Volt, amikor egyàltalán nem figyeltem, most viszont heti 40-45 óra ülőmunkám van, az ingázás miatt örülök, ha heti 1 óra kardió belefér kondiban, meg a boltba gyalog megyek, de az se több heti 2x 1-1 óránál és ez vállalhatlan.

Diétáznék, erre folyamat brutális tünetek, hasmenés fájdalom, puffadás. Értem ez alatt a kevés zsír, hús sok zöldseg némi gyümölcs típusú diétát, kalóriakereten belül egy kis étcsoki meg ilyenek beleférnek, csak teljeskiőrlesű szénhidrát. De olyan vacakul lettem, hogy iszonyat. :( És bárhányszor próbáltam az elmúlt par hónapban, mindig ez lett a vege. Régen is ezzel fogytam, ez volt 5 éve de most nem megy. Zsírt egyébként sem nagyon tudok, mert az epém nem bírja. Félek, hogy ki kell venni, mert egyre rosszabb a helyzet... :(

tegnap 19:21
 1/3 A kérdező kommentje:
És szorongásos beteg vagyok sajnos.
tegnap 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Fruktóz intolerancia? Volt ilyen típusú vizsgálat?
tegnap 22:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem az orvosi kivizsgálás segít, az orvosi kivizsgálás arra való, hogy megtudd, mi bajod van. Például gluténérzékenység, laktózérzékenység. A teljes kiőrlés nem véd a gluténtól. Irány a gasztroenterológia.

A szorongásod ettől függetlenül egyértelmű, és pszichiáterért kiált, és a mozgásnak is bele kell férnie, nem kell ahhoz kardió, teljesen megfelel a gyalogos közlekedés is napi 1 órában.

tegnap 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!