Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 190 cm magas férfinak mennyi...

190 cm magas férfinak mennyi az ideális testsúlya?

Figyelt kérdés

190 cm magas vagyok és 100 kg kereken, ennek a többsége zsír.

Mennyinek kéne lennie az ideális testsúlyomnak?

ma 09:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Nehéz megmondani, de ha tényleg inkább zsíros vagy mint izmos, akkor olyan 80-85.
ma 10:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez a magassághoz a 100 kiló is rendben van még. 190 centihez nagyjából 80 és 100 kiló között van a megfelelő tartomány, amin belül változhat az optimális testtömeg a test arányaitól, összetételétől, speciális adottságaitól függően.

190 centis magasság mellett a 100 kiló sem annyira vészes, még akkor sem, ha szinte csak zsírból áll.

ma 10:14
 3/11 anonim válasza:
0%

Idealis testsuly ferfiaknal, pontosan a te esetetben, 190 magassagnal:

(190-100)-10%-a 90-nek. Azaz 81 kg.

ma 11:17
 4/11 hollófernyiges ***** válasza:
56%
A bmi nem alkalmazható nagyon magas és nagyon alacsony embereknél, mert ott már torzít. Ugyanaz van a -10%-os szabállyal is, ami egyébként is inkább nőkre igaz. Nálad kb. 90-95 kg a jó.
ma 12:19
 5/11 anonim válasza:
0%
4-es: A nöknel -15%, ferfiaknal -10% ez az optimalis suly... 3-as valaszolo vagyok.
ma 12:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Szegezzünk le egy pár tudnivalót.

1kg izom vs 1kg zsír súlyra ugyanannyi, de térfogatra kisebb az izom, a zsír pedig nagyobb.

Sokan nem értik, hogy számok nem tükrözik a valós alkatot, amit mindennap lát az ember.

Az úgynevezett BMI amolyan általánosítás számok világában. (BMI = testtömegindex)

Jómagam plusz 12kg-ot "szedtem fel" súly alapján, ám az a háttér történet, hogy torna és bicó által megváltozott a bőröm alatt az izom vs zsír arány.

Ha ráfeszítek az izmokra akkor látszik, hogy van formájuk. Ha lazítom akkor szimplán feszes a testem, ahogy a "zsírosabb" alkatomnál volt.

Ugyanaz a kinézet, alkat, de más súly, más felépítés.

Van BMI kalkulátor neten ingyenes. A magasság és testsúly alapján belő egy általánosított kategóriába.

De pl az én példám is egy kivétel a sok közül, nem lehet mindent számok alapján idealizálni.

Formásítsd a testedet. Hízz vagy fogyj, edzést pedig lehet sok módon csinálni.

Tömegnöveléstől a szálkásításig.

Megsúgom, nem kell itt kigyúrt izomagyakra gondolni ebben a témában.

Pl az én hasam is edzett, de szimplán lapos, formás és középen kúzódik egy lágy mélyedés a köldök felett.

Nem is szeretnék kockákat, az engem taszít.

ma 13:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy izmos, akkor 80 kg körül , de a 90 már elfogadható kategória.

De ahogy írják, a kilók nem fejezik ki a látványt (és az egészségi állapotodat sem).

Én azt javasolnám, hogy kezdj bele egy kalóriadeficites diétába, a fizikai aktivitásod növelése mellett. Ideális a kardió (futás, bringázás) és a súlyzós edzés kombinálása. 3-4 hónap alatt szerintem látványosan átalakulna a tested.

ma 14:09
 8/11 anonim válasza:
54%

Le leszek pontozva, de az az ideális testsúly, amivel jól érzed magad.

Ha soknak érzed, akkor tegyél ellene, ha kevésnek érzed akkor szintén, de ha jól érzed magad így, akkor így vagy jól.

Nyilván ne legyél kóros sovány, sem pedig elhízott, de önmagában nincs értelme egy idealizált külsőt hajszolni.

ma 14:13
 9/11 Szolovjov válasza:
Attól függ hogy vékony alkat vagy, vagy szélesvállú.
ma 14:20
 10/11 anonim ***** válasza:
A "magasság mínusz száz" vitatható ugyan, de jó kiindulásnak. Ennél lehetsz tízzel több, ha eleve széles a vállad és a csípőd is, valamint ki vagy jól gyúrva. Amíg nem, addig 90 körül az ideális. Ló másik oldalára ne ess, mert véznának se jó érzés lenni. 80 kilóval úgy néznél ki, mint egy megnyúlt általános iskolás ropi, annál zsírosan is jobb. Egyébként nincs veled most se semmi gond, az egészségügyi probléma nem azt jelenti, hogy össze lehet csípni pár centit a pocakon. Aki nem a testépítő közeg zsírfóbiás dimenziójában létezik, tökéletesen elégedett így is magával. Nőket meg aztán a legkevésbé érdekli, hány ered meg bordád látszik ki. Tokád ne legyen, amíg az nincs, addig semmi "undorító" nincs 5-10 kiló feleslegen. De ha téged kellően zavar, ami a kérdésfeltevésből valószínűsíthető, akkor tenni fogsz ellene. Sok sikert a 10 kiló leadásához.
ma 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!