Idén ott nyaraltam, azonban nem vettem észre, hogy kevesebb túlsúlyos nő/férfi lenne náluk, mint például nálunk, de ha valaki karcsú, az nemzetiségtől függetlenül azért van, mert nem kajálja magát tartós kalóriatöbbletbe.
okt. 7. 13:02
2/10 anonim válasza:
Tökmindegy, milyen nemzetről van szó, a karcsúság mindig abból ered, hogy tartósan kevesebb vagy ugyanannyi energiát visz be az egyén, mint amennyit el is használ. Persze minden nemzetnek megvan a maga alapvető konyhája, étkezési szokása, de ezt nem minden polgára követi.
Magyarországon viszont egyre elkeserítőbb a helyzet, rengeteg az elhízott, túlsúlyos ember. Persze közülük sokan panaszkodnak a cukorproblémákra, mozgásszervi bajokra. Az eü ellátást elvárják, de alapvető változást többnyire nem akarnak eszközölni az életükben.
okt. 7. 13:28
3/10 anonim válasza:
2-esnek! "mozgásszervi bajok" Eleve kerekesszékes mozgássérült vagyok. És cukor beteg. + Prader Willi szindromás. És igen elvárom hogy EÜ ellátást kapjak.
okt. 7. 13:47
4/10 anonim válasza:
3, szerintem félre értetted 2-est. Szerintem ő azokra gondol akik nem törődnek az egészségükkel, nem sportolnak, szarul esznek, aztán jól meghíznak és végül e miatt lesznek cukrosak, meg e miatt lesznek mozgásszervi problémáik. Mert szartak saját magukra. Nyilván nem a mozgássérültekre gondolt...
okt. 7. 13:54
5/10 anonim válasza:
#3 Olvasd el végig. Azokról írtam, akik az egészségükért semmit nem hajlandóak tenni, csak várják a gyógyszereket és a sült galambot, a kezelések mellett nem hajlandóak semmilyen önálló munkára. Sem diétára, sem semmilyen mozgásra, sem önfejlesztésre, önismeretre. Sokan belesüllyednek egyfajta apátiába önmagukkal kapcsolatban és kognitív torzításokkal az agyukban élnek, sorolják a kifogásokat, az esetleges betegségeiket egyfajta védőfalként használják. Elgondolkodhatnánk ezen.
okt. 7. 13:58
6/10 anonim válasza:
Itthon 23.9, a cseheknél 19.3% az elhízottak aránya, szóval a szelektív megfigyelés a titok. Csak a szép és karcsú nőket veszed észre.
Saját megfigyelés alapján kb. ugyanannyi elhízott van Csehországban mint nálunk. A hagyományos cseh konyha nem éppen egy diétás étrend, sok tésztafélét és krumplit esznek zsíros húsokkal, ezt némely esetben még egy pofa sörrel is leöblítik.
Azon cseh nők akik ennek ellenére mégis vékony alkatúak nem rendelkeznek semmilyen különleges titokkal, kb. ugyanazon okokból karcsúak mint a karcsú magyar nők. Tudatosan szabályozott étrend és/vagy testmozgás miatt nem híznak el, tehát egész egyszerűen nem visznek be több kalóriát mint amennyit el is használnak. Plusz egyes egyének esetén nyilván genetikai tényezők is közrejátszanak, vannak akik hízósertés életmód mellett sem híznak meg.
okt. 9. 10:44
9/10 anonim válasza:
Itthon sem a turistaövezetben látod az "eltorzultabb" embereket, és az ország valóságát.
okt. 9. 22:25
10/10 anonim válasza:
A Magyar konyha még abból az idöböl van , amikor reggeltöl estig a földeken keményen dolgoztunk. Ideje lenne megváltoztatni! Akkor nem lenne ennyi elhizott ember.
A hosszú életü emberek (90plusz) egyik sem dagi. És föleg nem gyorsitott kenyeret, gyorsitott tesztát, zsemlét és müszalámit eszik, hanem minöséget. Zöldséget, gyümölcsöt, néha halat, kevés húst és föleg legalább 12 óráig dagasztott tésztát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!