Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért annyira kemény határ a...

Miért annyira kemény határ a 30-as BMI ha az orvosok nem veszik komolyan?

Figyelt kérdés
Sok évnyi sport kapcsán némileg az átlag feletti izomzatom lett, így 173cm mellett L-es ruhákat hordok, de a BMIm már 30 felé esik picivel. Mivel egy "obese/kórosan elhízott" nő tipikusan nem így néz ki, az orvosaim egy része (rendszeres jelenség) nem írja be a súlyomat amikor kellene vagy a bediktált helyett kevesebbet ír be (pont annyival hogy 30 alá essek). Egy ismerősöm pedig bőven 30 alatt van, de nincs izomzata, rá pedig rászoltak hogy habár nem tűnik elhízásnak izomzat nélkül mégis az (utasítás: tessék edzeni). Nah mármost azt nem értem hogyha a dokik ide -oda csalnak, felül bírálják az adott számot akkor mégis mi értelme hogy mindenhol ilyen szilárdan kijelentik hogy 30 alatt kb minden ok 30 felett meg némi túlzással maga a halál???

júl. 29. 15:59
 1/3 anonim ***** válasza:
84%
Nem szilárdan jelentik ki. A BMI viszonyitás. Egy átlagembernek. Az izomzat, csontozat stb mindenkinek egyéni. Ennek függvényében rugalmasan kell kezelni
júl. 29. 16:02
 2/3 Metionin ***** válasza:
76%
A BMI önmagában nem használható, kellene hozzá testösszetétel mérés is. Amikor kevesebb kiló voltam, nekem is nagyobb súlyt írt be a doki, hogy ne kössenek bele a BMI-mbe, mert 17 alatt vizsgálatokra kellett volna menni, miközben ordít rólam, hogy egészséges vagyok és sportolok.
júl. 29. 16:32
 3/3 anonim ***** válasza:

A BMI-t senkinek nem szabadna komolyan venni. Pusztán két adatból (magasság és testtömeg) csak az extrém végleteknél lehet bármi érdemi következtetést levonni.

Mondjuk a 30-as BMI már húzós. A leírásod alapján felülről 90 kiló körüli nő vagy (173 centi, 30+ BMI), ami eszméletlen sok. Ez már egyértelműen elhízott, akárhonnan nézzük. Én kifejezetten sportos életmóddal, alacsony testzsír aránnyal 186 centis férfiként vagyok 87-88 kiló.

júl. 30. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!