Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Én is tudom hogy le kell...

Én is tudom hogy le kell fogynom, de hogyan?

Figyelt kérdés

A szüleim már 12 éves korom óta piszkálnak hogy fogyjak le. Általános iskola felső osztàlyàban duci kislány voltam, kb 5 kg felesleg volt rajtam de ez elég volt ahhoz hogy mindenki más is piszkáljon. Nagyon rossz emlékeim vannak az általános iskolával kapcsolatba, rengeteget bánotttak a súlyom miatt és ezért mindig a kajához fordultam. Ettem és ezáltal "megvígasztaltam"

magam. Most 19 éves vagyok és 20kg felesleg van rajtam. A szüleim rendszeresen piszkálnak, "ha nem fogsz le senkinek se fogsz kelleni" vagy van hogy random mesélek nekik valamit és közbe vágnak hogy " le kell fogynod". Emellett azonban anyukám például haza jövök hétvégére a koliból és minden hétvégén valami jó zsíros kajával vár pl:lángos vagy rántott dolgok. Ez nekem kicsit ellenmondásos mármint értitek ha azt akarnám hogy a szerettem lefogyjon nem inkább segítenék neki és megmutatnám hogy vannak finom ételek amik egészségesek.

Sokszor elhatároztam már hogy lefogyok, mindig más miatt de sohasem sikerült. A környezetemben mindig volt valami ami kibillentett. A barátaim pizzát rendeltek akkor gondoltam én is "megtehetem". A tesóm chipset eszik, hát akkor nekem is "jár". Közbe tudom hogy a szüleim azt akarják hogy egészséges legyek de egyszerűen nincs kitartásom vagy nem tudom. Jön a vizsgaidőszak stresszes időszak szval tanulok és ESZEK.Egyetem mellett dolgozok heti 1-2 alkalom de több mint a semmi ezen kívül mostanában csak tanulmi van időm. Rendszertelenül eszek, pl ma is nem reggeliztem ettem paradicsomot egy kis kolbasszal 11korul es most ismet ehes vagyok, csak hogy a szuleim ilyenkor mar nem nezik jo szemmel ha eszek. Mert szerintuk 16utan nem szabad enni semmit se. Ez a mutatvany ott bukik meg hogy az egyetemen nincs idom ebedelni igy altalaban 16kor jutok oda hogy ebed elotte pedig 8kor tudok reggelizni szval most itthon vagyok es elvarjak hogy ne egyek semmit. Amibe persze nem halok bele de szar mert tudom hogy ennyi egesz napra keves es joggal vagyok ugymond ehes.

Jelenleg 20kg fogyással lenne meg az egészséges testsúlyom én 25kg szeretnék fogyni. Szerintetek mit kellenne tennem? A szüleimmel kapcsolatba ti mit gondoltok?

Arra gondoltam vannak emberek akik személyre szabott étrendeket àllítanak össze talán lehet ez egy jó kezdés lenne és így nem egyedül kéne lefogynom hanem lenne mellettem valaki aki segít.

2024. máj. 9. 20:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, arra jutottam hogy naplózni fogom amiket eszek és megpróbálok napi 10 000 lépést megtenni. Az egyetemen pedig van egy jó pszichológus szerintem felfogom keresni asszem 10 alkalom ingyenes nála :).
2024. máj. 10. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Jó terv, de vedd bele a hazajárás megszüntetését is. A szüleid minden hétvégén elrontanák az eredményt, amit azon a héten elértél. És nem baj, ha megharagszanak, ők nem szeretnek, csak el akarják hittni. Magukat szeretik.
2024. máj. 10. 10:34
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó elhatározás, hajrá. :)

Én is úgy gondolom hogy kicsit ritkábban kéne hazamenned. De persze azért mégiscsak a családod, nyilván szeretnek, csak nem túl okosak, már bocsi... Reméljük a pszichológus majd felvértez a mérgező energiáik ellen. :D

2024. máj. 10. 10:40
 14/15 anonim ***** válasza:
87%
Csak sajna mivel most pont a nyári szünet jön, pár hét múlva mindenképp hazacuccolsz, és az egyetemi pszichológust se érdemes 2 hétre elkezdeni. Inkább otthon kéne keresned egyet, akihez 3 hónapig tudnál járni.
2024. máj. 10. 10:58
 15/15 A kérdező kommentje:
Nyáron szerencsére dolgozni fogok így az egyetemi koliba maradok szval amúgy se terveztem otthon dekkolni, így majd kevesebbet fogok velük találkozni.
2024. máj. 10. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!