Mi a különbség a toast kenyér és a sima fehérkenyér között?
Összetétel, glikémiás index stb.
Tapintásra például a toast kenyér puhábbnak tűnik számomra.
Ha nem magában eszed a kenyeret, hanem valamilyen élelmiszerrel, körettel, vajjal, margarinnal, krémmel, zöldséggel, hússal, felvágottal, akkor glikémiás indexről beszélni értelmetlen, hisz automatikusan "lassul" a felszívódása. Összetétel tekintetében pedig itt van:
Máshogy ultrafeldolgozott a kettő.
A sima fehér kenyérben idealisan liszt, viz, so, eleszto van.
A toast kebserekben van zsiradek is. Vaj, olaj vsgx tej stb Ezert van hogy a sima feher kenyer inkabb szarad, a toast meg peneszedik.
A toast tovabb marad puha a zsiradek miazt
"sima fehér kenyérben idealisan liszt, viz, so, eleszto van. A toast kebserekben van zsiradek is"
Bárcsak ennyi lenne. A valóságban a legtöbb bolti fehér/toast kenyér összetevő listája hosszabb, mint egy Jókai regény, és rengeteg dietetikailag problémás anyagot tartalmaznak. Ettől függetlenül nem akarom túldémonizálni a kenyeret, mint a netes női magazinok. Nyugodtan lehet időnként enni, de véleményem szerint a bolti kenyerek 95%-a napi fogyasztásra alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!