Pl. Egy csoki annál hízlalóbb, minél több kalória van benne, vagy számít a zsír, protein. Stb. is?
Mivan ?
A csoki hízlaló ígyis, úgyis, 1-2 kocka nem, de 1-2 kockánál tök mindegy, hogy milyen csoki, természetesen jobb, ha kakaó 70% felett
Viszont 1 tábla csoki hízlaló, nem számít ha fehér vagy epres vagy tejes, úgyis túl sok, túl cukros és én túl sokat ettem ma belőle, hogy tovább beszéljek róla
Jah,mostmár kicsit jobban értem
hát figyelj
a kalória az amitől hízól
a sok cukor az amitől sz*rul hízol
mert lehet formásan is hízni, bár az sem jó, de a legrondábban a cukros dolgoktól lehet hízni és a sok zsírtól
"mert lehet formásan is hízni, bár az sem jó, de a legrondábban a cukros dolgoktól lehet hízni és a sok zsírtól"
Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben, mert érdekel:-)
(Nem kötekedés, nem hitetlenkedés, tényleg érdekel:-))
Aha, hát akkor kifejtem
csokitól,cukorkáktól,nutellás kenyértől meg ilyenektől mindig zsírban hízunk, a test plöttyösödik miközben mi a hízást vesszük észre
gyümölcstől, hústól meg tejtermékektől s ilyen kajáktól nem csak zsírban hízunk,tehát nem csak plöttyösödik a test,hanem olyan töltött galambszerűen nagyobbodik,tehát olyan husis hízásról van szó
a 2.-ra példa pl. Andreas a megasztár 5-ből, mondjuk mostmár kiesett
de ő volt olyan husisan meghízva
Na várj. Ez relatív.
Egy ételnek sincs alap tulajdonsága arra, hogy hízlal-e vagy sem. Az emberek a rosssz és szemét minőségű tápláléktól és a mozgásszegény életmódtól híznak el, nem konkrét ételektől.
Vegyünk egy esetet. Egész nap ülsz az irodában, nem mozogsz semmit, és sokat eszel. Ekkor bizony a csoki hízlal, akármikor is eszed.
Vagy vegyük azt az esetet, hogy pl egész nap ülsz az irodában, majd este még edzel másfél két órát, pl futsz, binrgázol stb. heti 4x, ilyenkor nem hízlal a csoki ha tudod hogy mikor kell enned. (segítek: edzés alatt, közvetlen utána nem hízlal a csoki (magyarán a benne lévő szénhidrát és cukor inzulin emelkedést okoz, de a tápanyag nem megy csúnya szóval élve, zsírba), nyilván ez függ az elvégzett tevékenység mennyiségétől, és minőségétől is. De állóképességi edzésen, alacsony intenzitáson is óránként 20 g szénhidrát bevitele javasolt, ez egy kis közepes banán szénhidráttartalma.
"Egy ételnek sincs alap tulajdonsága arra, hogy hízlal-e vagy sem"
De bizony van. Va, amit a szervezet könnyen emészt, könnyen felszívódik, és van, ami műanyag, amiből zsírt fog csinálni hiába kevés a kalória. Cukrász süteményból, hamburgerből, meg ilyen szarokból jó nem fog kisülni kis mennyiségben sem. Ráadásul ha csak keveset eszik, akkor nem tudja bevinni a szükséges tápanyagokat sem. -ez ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!