Miért félek enni?
Ne értsétek félre, imádok enni (el is voltam hízva, de leadtam a feleslegemet, -40kg), de férfi létemre 1600 kalóriánál többet nem merek enni, mert félek, hogy elhízok újra.
Gondolkozom, hogy felemelem 2000 kalóriára, de utána azonnal meggondolom magam és visszatérek a régi kalóriára.
A bmr értékem elméletileg 1700, e mellé jön heti 4-5 súlyzós edzés és a munkámból adódóan az okosórám szerint 17-20 ezer lépés is össze szokott jönni.
Bármi tanács? Jogosan tartok ettől, vagy teljesen felesleges félnem?
Ez az a jelenség amikor egy elhízott ember lefogy, de nem marad meg az egészséges "zéró ponton" (akár külsőleg, akár mentálisan hozzáállásban), hanem átesik a ló túloldalára.
Nem vagyok pszichológus, de vagy belecsúsztál, vagy bele fogsz egy nagyon kemény evészavarba. Vagyis pontosabban egyikből a másikba, hiszen a túlevés is evészavar. Mindkettő a kontrollról szól. Aki "elengedi a gyeplőt", az úgy érzi hogy nincs más öröme, kikapcsolodása, ez az egyetlen dolog amiben szabadon kiteljesedhet. Aki pedig az anorexia/ orthorexia vegletébe téved, az azt érzi hogy ha másba nem is, abba van beleszólása hogy mit és mennyit eszik. Neked végre van kontrollod a tested fölött, és rettegsz hogy újra elveszíted.
Mint mondtam, ez sok ex-kövért érint, nem vagy vele egyedül.
Pozitív az is hogy felismerted, felvillant a piros lámpa a fejedben.
Viszont sajnos bármilyen tanácsot is kapsz, NEM FOG MENNI PSZICHOLÓGUS NÉLKÜL. Egyedül kevesek vagyunk az ilyen mély problémáink megoldására, segítség KELL.
Amúgy gratula a fogyásodhoz, és 100% biztos vagyok benne hogy mostmár túlkontrollálás nélkül is van önuralmad, ami ahhoz is elég lesz hogy egy EGÉSZSÉGES kapcsolatot alakíts ki az étellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!