Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rosszulesik, hogy nem dicsér...

Rosszulesik, hogy nem dicsér meg senki a közvetlen környezetemben, pedig nagyon küzdök és már 2-3 méretet fogytam, tehát elég látványos, ti hogy viseltétek ezt?

Figyelt kérdés
Én mindig biztattam illetve dicsértem őket.
2023. nov. 20. 13:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Nem biztos, hogy "jogom" van válaszolni, mert én az ellenkezője vagyok. Nagyon vékony voltam, és amikor egy barátomnak négyszemközt kicsit büszkélkedtem, hogy "24 kilót híztam", annyit mondott: "Nem látszik". (Menjél szemészhez - nem mondtam, csak gondoltam.) Miközben tudta, hogy nekem komoly lelki-testi probléma volt mindig is a vékonyság. Bezzeg a vékonyságommal macerált ő is... Azt észre vette.

Persze, nem mások elismerése kéne, hogy mérvadó legyen, de megértem, hogy rosszul esik a dolog. Bár ezzel nem vagy előrébb. Azt hiszem, az a jó, ha emiatt egy pillanatig sem gondolod azt, hogy "úgysem veszi észre senki, úgyis mindegy, nem érdemes változtatnom, visszatérek a korábbi életmódomhoz."

Ha számít mások elismerése, tegyél fel valamelyik közösségi oldalra before-after képeket, jönni fognak a lájkok. Igen, a negatív kommentek is, de várhatóan több lesz a pozitívum.

2023. nov. 20. 20:04
 12/18 anonim ***** válasza:
64%

Lelki támogatást ne idegenektől várj. A család, a barátok gondolom látják, hogy fogysz, de nekik, mivel sokat látnak, nem olyan szembetűnő most még a változás. A megerősítést ne kívülről várd, ha dicséretre számítasz, akkor az nem motiváció. Az csak egy önigazolás.

Ha azt akarod, hogy megdicsérjenek mert kitartó vagy, határozott, céltudatos, akkor mesélj nekik arról, hogy mennyire jól esik, amikor meg tudsz csinálni, nem tudom, fél óra kemény edzést. Hogy mennyivel jobban érzed magad, mióta nem eszed agyon magad, nem eszel sok cukrot. Hogy mennyivel élvezetesebb a vásárlás, stb.

Az, hogy "lelki támogatást" vársz, egy dolog, de azt egy idegen kommentelő nem fogja megadni, nem fog neked szurkolni. Azt pedig nem várhatod másoktól, hogy ugyanazzal a szeretettel, támogatással forduljanak feléd, mint te feléjük. Ha pedig ennyire bánt ez ,tedd szóvá nekik! Mond el a családodnak, a barátoknak, hogy jólesne, ha szurkolnának, dicsérnének.

2023. nov. 20. 20:15
 13/18 anonim ***** válasza:
13%
Nagyon helyes, ha nem tesznek megjegyzést! Ez olyan, hogy nem tudhatják nem fogsz-e egyszercsak visszahízni.
2023. nov. 20. 21:05
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Fél év alatt több mint 20 kg-t fogytam. Nemrég volt egy nagy családi összejövetel a férjem családjában, 30-an voltunk. Furcsálltam, hogy senki nem jegyezte meg a fogyásom, de nem éreztem magam sértődöttnek, vagy ilyesmi. Búcsúzáskor viszont anyósom odasúgta, hogy el voltak tőlem ájulva, hogy milyen csinos, milyen ügyes vagyok. Állítólag azért nem mondták a szemembe, nehogy elbízzam magam.
2023. nov. 20. 21:07
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Én szeretem, ha mindenki kitakarodik a testemből, semmilyen megjegyzésük nem kell, a véleményük pozitívat nem rak hozzám, egyszerűen csak ne figyeljék(az amúgy remek) testem.

Szerintem nagyon káros ez az egész felfogás, amit te/ti képviseltek. “Örülök, hogy örülsz” max ennyi, amit mondjanak, de az a normális, ha mások és te is letojod a tested, amíg nem szélsőséges.

2023. nov. 21. 09:56
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

Esetleg részben az is benne lehet, hogy nehéz jól megfogalmazni a dicséretet, tehát hogy az se legyen bántó, pl.

- Most milyen jól nézel ki. (Ez nem az igazi, mert bántó a múltadra nézve.)

- De sokat fogytál, végre jól nézel ki! (Ugyanaz.)

- Milyen szép sovány lettél! (A sovány szó sem feltétlenül pozitív.)

- Nekem ducin is tetszettél. (Szóval kár volt lefogynom?)

Tudom, ebbe a válaszba bele lehet kötni, meg lehet fogalmazni udvariasan, egyértelmű dicséretként is.

2023. nov. 21. 18:35
 17/18 anonim ***** válasza:
25%
Sok embert láttam már, aki lefogyott.. aztán vissza is hízott.
2023. nov. 21. 21:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Attól, hogy lefogysz még lehetsz csúnya.
2023. nov. 26. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!