Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Úgy érzem magam, mint egy...

Úgy érzem magam, mint egy bolond, normális ez így?

Figyelt kérdés

Szóval 16 éves leszek hamarosan, lány vagyok, 156-158 cm és 60 kg. Elkezdtem diétázni úgy kb. másfél hete, de a gond az, hogy ma is láttam pl.valakinek a kérdését ahol a kalóriákkal kapcsolatosan panaszkodik és most én is leakartam írni, ami már rég megfogalmazódott bennem:annyira természetellenes ez az egész kalóriázás. Én is bármit eszek megnézem a kalóriatartalmát hátul(pl.joghurtnál) és képzeljétek el, hogy CSAK zöldséget,tejterméket,húst,tojást és hüvelyeseket eszem, szóval ebbe nem lehet belekötni.

A másik dolog, hogy mozgok naponta.

De akkoris annyira fura az egész, régebb azt se tudtam mi a kalória, ettem amit akartam és nem híztam, most meg lekell mérnem a paradicsomot, szóval annyira furcsa az egész, hogy nem tudom, hogy a jó úton haladok-e. Ismétlem, nem eszem semmi egészségtelent és mozgok, de ettől még a kalóriák számítanak, legalábbis eddig ezt gondoltam, de mostmár nem tudom mit hidjek...Lehet, hogy egy ilyen bolond világban ilyen bolond módszerekhez kell futamodni ?

2010. okt. 19. 15:20
 1/4 anonim ***** válasza:

sztem azért annyira nem kell számolgatni én úgy látom h kezdesz belecsavarodni lemérni egy paradicsomot? így szokott kezdődni

persze azért tudd h menyit ettél, de nem kell pontosan számolgatni

2010. okt. 19. 16:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Te jó ég.. mintha csak magamat olvasnám.

Én 162 cm vagyok, csak én 60 kilóról kezdtem el fogyózni. Le is adtam kb 8 kilót, de eléggé belebetegedtem ebbe az egész fogyókúrába. Amikor reggelente az osztálytársaimnál pékárut, melegszendvicset vagy egyéb finomságot látok akkor SZÓ SZERINT sírhatnékom van, mert régebben én is ilyeneket ettem, ma meg már másból sem áll a reggelem, mint a tojásból, a halból, az abonettből stb... Ebédekre iszonyatosan odafigyelek, sok zöldség, gyümölcs, mellé egy hús. Ha repetázok ebből, már lelkiismeret furdalásom van, elkezdem számolni a kalóriákat, hogy vajon belefér-e, ha még egy fél húst a tányéromra teszek stb... pedig régebben alap volt nálam a repeta és AMÍG aktívan sportoltam, addig nem is volt gondom a súlyommal. Csak aztán bizonyos dolgok miatt abba kellett hagynom a sportot, és utána már az én hasamon is meglátszottak a reggeli péksütik, az ebédeknél elkövetett repetázások (amik akkoriban nem salátákból és csirkemellből álltak, hanem pl spagettiből...) A vacsoránál pedig ugyanezeket játszom el... "mennyi kell még az 1700 kalóriához? Jaj mi lesz ha 1750-et eszek stb.. "néha úgy érzem, hogy bolond vagyok és kicsit hiányzik a régi életem. Most ismét sportolok, de mégsem tértem vissza a régi táplálkozásomra (értsd: reggeli péksüti, colazasok, néha chipsezések stb..).. pedig régebben sport mellett ehettem ezeket is, semmi bajom nem lett, most viszont úgy érzem, hogyha egy napi sportot kihagyok és ha ebédre salátát is eszek, DE még abból is repetázok, már akkor elhízok... fura ez az egész és kicsit "sajnálom" is magam. Amúgy még mielőtt bárki aggódna, nem éhezem. Sőt.. örülök, hogy egy jóval egészségesebb étrenddel sikerült megismerkednem az elmúlt kb 3 hónap alatt. Csak sajnos a hozzáállásom is megváltozott, már nem tudok 1-1 süti felé nyugodtan nyúlni, pedig a lelkem mélyén tudom nagyon jól, hogy nem attól az egy darab sütitől hízom vissza a feleslegemet.

2010. okt. 19. 16:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Jaja, ugyanez a helyzet, 2.válaszoló :-)
2010. okt. 19. 16:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Próbálj meg ggy-vel hinni (higgyek), jobb lessz, hidd el.

A világ attól bolond, hogy túl sokat eszünk adalékos, finomított, értéktelen cuccokból. Saját magunkat tesszük kövérré és beteggé.

Edd azt, ami valóban jó a testednek és sportolj. 16 évesen ennyi bőven elég.

2010. okt. 19. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!