Diètában melyik egèsszsègesebb ès fogyasztóbb az èdes burgonya vagy a sima burgonya?
Mi az, hogy fogyasztóbb? Nincsen fogyasztó/hízlaló élelmiszer. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor bármit eszel, fogyni fogsz. Ha kalóriatöbbletben vagy, akkor bármit eszel, hízni fogsz. Nézz utána még most a kalóriaszámolásnak, különben nagyon meg fogod nehezíteni a dolgod:
Egyébként mind az édes burgonya, mind a hagyományos burgonya egy mikrotápanyagban és rostban rendkívül gazdag természetes növényi élelmiszerforrás, tehát bármelyiket (lehetőleg mindkettőt) fogyaszthatod diétában, vagy diétán kívül is.
Nincs ilyen, hogy "fogyasztóbb", semmi nem gyorsítja a fogyást, egyedül a kalóriadeficit mértékétől függ a fogyás gyorsasága, nyílván egy 600-as deficittel gyorsabban fogysz, mint egy 300-assal.
Az édesburgonya egészségesebb, de egyébként nem ezen fog múlni a fogyásod, hogy melyiket eszed a kettő közül.
Azért hangoztatják, hogy az édesburgonya jobb, mert a glikémiás indexe alacsonyabb.
A glikémiás index pedig értelmét veszti az emberek 99%-nak, mert nem magába eszed azt a krumplit, hanem viszel be mellé fehérjét is, azaz már ezzel is lassítod a felszívódást -> teljesen mindegy.
A sima krumpli még kedvezőbb is lehet, mert pár kalóriával alacsonyabb a kalóriatartalma, de ez csak szőrszálhasogatás, mert nem sokról van szó, kb 8-10 kalória különbség/100g.
Mindkettő tápláló és nem véletlenül váltak az emberiség egyik fő élelemforrásává, fogyaszd őket jóízűen :)
Ráadásul az édeskrumpli nem is burgonya, na ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!