Hogy tudom leküzdeni ezt a fajta maximalizmusságot, ami már-már inkább hátráltat?
Sziasztok!
3 évvel ezelőtt életmódot váltottam és leadtam 35kgot. (Az első 8 hónapban) Azóta pedig jobban belemélyedtem a testépítés világába, szóval már nem feltétlen a fogyás a cél.
Azonban, itt is vannak amolyan "szálkásításos" időszakok.
A problémám az, hogy mindig a tökéletességre törekszem.
Pl.: Leszeretnék dobni 6-8kg-ot.
A tegnapi és tegnapelőtt nap a szokásos 1600 kalória helyett nagyjából 2200 kalória csúszott be.. (ilyen az, ha az ember mindig kövér volt, de a család otthon 4 tálca süteményt csinál..)
Emiatt képes voltam 4 és fél órán keresztül sétálni (mind a kettő nap), hogy a deficit mellé még lemozogjam ezt a ~500 kalóriát. Ezt pedig tudom, hogy nem feltétlen normális.
Pedig 1-2 rossz nap semmit nem jelent. Most annyit tettem, hogy a lelassítottam pár nappal a fogyást, ezzel szemben a maximalizmusom nem engedi ezt a botlást és egészen addig rosszul éreztem magam, amíg nem mozogtam le ezt a +kalóriát.
Van erre valami megoldás?
20/f
1. A maximalizmus egy betegség kb, kényszeresség.
2. Azt is csinálhattad volna, hogy a következő két nap -250 kcalt eszel
3. Tényleg nem jelent semmit 1-2 rossz nap.
Pszochológus.
Meg kell biznod a sajat tudasodban ahogy te is irtad: ha ugy csinaltal volna mintha mi sem tortent volna es folytatod a dietat, nem tortenik semmi. Es ugyse a napi hanem a heti vagy hosszutavu deficit szamit.
Te minden héten legalább egy kérdést kiírsz erről a témáról.
Plusz mániákusan 4 és fél órát gyalogolsz, mert megettél egy süteményt.
Ezt kényszerbetegségnek hívják. Pszichológushoz kell fordulni, mert láthatólag hiába mondja itt neked bárki, hogy ne rugózz már ennyit ezen.
Kérdező!
Neked nem fogyási tanácsokra van szükséged, hanem pszichológusra. Komoly problémák vannak veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!