Van olyan ember aki akkora akaretővel rendelkezik, hogy csak pár kockát eszik egy tábla csokiból?
Nekem a következő módon sikerült a szokást kialakítani. Reggel, fogmosás után betettem egy kis dobozba 2 kocka csokit (vagy 1 nagy kekszet vagy amit aznap akartam). A többit elcsomagoltam és elraktam a spájzba. Bevittem a munkahelyemre ezt a kis adagot és ebéd után megettem.
Pár hónap után ráállt az agyam, hogy ennyi az adag és nem kap többet. Azóta normális esetben otthon is meg tudok állni.
Ha nagy stressz van, akkor nem, akkor az aktuális tábla elfogy, de a következőt nem bontom fel.
Segít még, hogy eleve összetöröm a csokit és berakom egy műanyag dobozba, tehát nem a gyári papírban van. Nem tudom, miért, ettől könnyebben megállok a tervezett adag után. Semmiképp se legyen szem előtt a csoki, jól pakold el, mielőtt a szádba kerül, amit kivettél.
És a legújabb módszerem: tábla helyett sütéshez való csokicseppet veszek (a Sparban kapható). 6 db egy gramm, 40 db felel meg egy kockának. Sokkal többnek érződik, ebből stressz esetén se szoktam 2-3 kockányinál többet enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!