Káros a gyakori hashajtózás?
Figyelt kérdés
Igazából most így karácsony/szilveszterre szerettem volna kiüríteni a testem. Egy héten 3at is bevettem meg az előző héten szombaton. Nagyon káros a hashajtó? Roncsolja a beleket?2009. jan. 1. 23:53
1/5 anonim válasza:
Igen, határozottan! Mivel gyógyszer, így nem csak a beleket, de a májadat, és a gyomrodat is károsítja! A vízveszteségről nem is beszélve! De neked kell tudnod...
2/5 anonim válasza:
Ha sokáig szedsz hashajtót, akkor a későbbiekben szorulásos lehetsz, mert elrenyhülnek a bélnek a széklettovábbításért felelős részei. Nem voltam túl szakszerű, de a körzeti orvosom mondta :)
Azonkívül, ha sokáig szeded, pláne fogyókúrás céllal, akkor az fiziológiai szempontból olyan, mintha hánytatnád magad. Szóval csak óvatosan.
Persze kúraszerűen, ha mondjuk évente kétszer ilyet teszel, nem hiszem, hogy nagy kárt okozol vele.
3/5 anonim válasza:
azt elfelejtettem mondani, hogy ez a természetes hashajtókra is vonatkozik, úgy, mint mályvatea, vagy szűztea kapszula...
4/5 anonim válasza:
Káros. Még akkor is, ha gyógykezelés miatt kell. Akkor se szabad túlzásba vinni, mert az immunrendszer legyengül, kimossa a jótékony dolgokat is a szervezetedből, és egy fertőzés esetén nem tudja a szervezeted védeni magát (betegség esetén pedig nem tudsz gyógyulni).
5/5 anonim válasza:
egyértelműen káros, rászokik a szervezeted, utána már nem nagyon fogsz tudni nélküle élni, inkább egyél rostban gazdagon, meg gyümölcsöket, azok kitisztítanak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!