Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért könnyebb nem enni, mint...

Miért könnyebb nem enni, mint kevesebbet enni?

Figyelt kérdés

Ha én egész nap nem eszem, nem vagyok éhes, max napközben kicsit korog a hasam pár percig úgy egész nap 2x-3x, este meg csak azért eszem, mert azért mégis kéne valamit. Ha viszont eszem reggelit, ebédet, akkor vacsorát, akkor alapból éhesebb vagyok napközben, másrészt meg lehet, nem is akarok annyira vacsorázni, mert tele vagyok, de "benne vagyok a lendületben" és vágyom az ízekre, magára az evés élményre.

Ez miért van?

2023. szept. 4. 17:03
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Valoszinu nem a megfelelo dolgokat eszed es azoktol ehes vagy, megy a savad is.

Ha nem eszel semmit es koplalsz akkor nincs mi beijditsa az emesztest es lenyegeben csendben halsz ehen mikozben a gyomorsavtol fekelyed lesz

2023. szept. 4. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
23%

Nem tudom, de én is így vagyok ezzel.

Ma például egy tányér csőtesztat ettem tejfölös csirkeparikassal 12 órakor. Reggelit nem, es mást sem.

Mondjuk ma rettenetesen stresszes vagyok és ilyenkor egyáltalán nem tudok enni napokig.

2023. szept. 4. 21:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát nem hiszem hogy éhen halnék mert 1500at naponta megeszek azért sajnos néha többet is :D Az időszakos böjtölők sem halnak éhen attól hogy pl csak vacsiznak :D
2023. szept. 6. 14:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem eszel es egészségesen működik a szervezeted, akkor a raktáraidból a májad mindenféle kémiai utakon egyensúlyban tartja a vércukorszintedet…

Mikor viszont eszel, és próbálsz kevesebbet enni, akkor evés után hirtelen emelkedik a vércukrod, evés után nem sokkal viszont leesik a vércukor ami újra küldi az agynak az üzenetet, hogy tesó enni kéne!

Emellé pedig érdemes megemlíteni, hogy a szervezeted MINDIG túlkonpenzál!

Tehát evés után magasabbra megy a vércukor mint az indokolt, utána pedig jobban leesik mint az indokolt, de ha vársz egy kicsit és nem eszel, akkor kb 15-20perc és elmúlik a deennék mégvalamit érzés mert beáll az egyensúly.

Ezért könnyebb átböjtöl i egy napot mint kevesebb adagokat enni mint ami jólesne…

Persze csak amíg egészségesen működsz.

2023. szept. 7. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Én minden pénteket végig böjtölök, csütörtök este—szombat reggel között már 13éve., de évente kérszer szoktam 1-1 hetes böjtöt is tartani, +10évvel ezelőtt kíváncsiságból tartottam egy 40naposat, de azt nem ajánlom senkinek az teljes agyelborulás… de mindenképen hatásos lelki gyakorlat.
2023. szept. 7. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!