Szülés után mikor kezdted visszanyerni az eredeti alakod?
Szia.
Van rá esély, hogy visszaáll a súly, vagyis inkább csökken még, de a tested kinézete talán soha nem lesz már olyan… ezt el kell fogadni, kihordtál egy kisbabát :)
Ennyi kiló úgy jött fel rád, hogy nagyon túlzásba, úgymond “zabálós”ba vitted át az étkezésed terhesen? Ha csak a “normál” kereteken belűl ettél kicsit többet mint megszokott, amint visszaáll az evésed a súly is elkezd csökkenni. Előtte úgy voltál karcsú, hogy bármit megettél, esetleg követtél valami diétát vagy figyeltél a csak egészséges ételekre, kalóriákra? Mert ha igen, könnyen meglehet, hogy zsírban is híztál bőven, amit sajnos akár 1 év is lehet leadni, tenni is kell érte, diétázni. Ha előtte is ugyanúgy mindent ettél, csak nyilván kevesebbet akkor amint ez visszaáll elkezd lefelé indulni, de ugyanannyira sose megy szerintem magától le. Próbálj aktív maradni, sétáljatok nagyokat, egyél sok egészséges ételt is, de azért ne ezen stresszeld magad, a gyermek mellett kell az energia másra. Majd , ha nagyobb foglalkozhatsz ezzel többet, most elég , ha a legalapabb aktivitásnövelést és zöldségeket bevezetsz, úgyis kell a vitamin
Sokan fognak savazni, de azért megosztom, hogy ilyen is van.
74-75 kgval estem teherbe (184 cm magas vagyok) és 82-vel mentem szülni.
A felső kép még a szülőszobán készült, az alsó pedig másnap.
Nem volt nagy hasam, máshova pedig szinte egy dekát sem híztam. Szerencse. De engem az sem érdekelne, ha lógna a pocakom, és csíkos lennék, mint egy zebra, mert a világ legcsodálatosabb kisemberének szolgáltam lakhelyéül 9 csodaszép hónapig.
Eleve 10 kg-t sem híztam abból 1+3,5 kg volt a magzatvíz+gyerek. :D
Szülés után 2-3 hónappal már ugyanannyi voltam, mint előtte, a második terhességnél is.
Első terhességnél 12 kg jött fel, kb 1,5 év volt, mire teljesen lement.
Másodiknál 23 kg jött fel... Szülés után 3 hónappal már kevesebb voltam, mint terhesség előtt.
(Mind a két babát szoptattam)
Köszönöm szèpen a válaszokat! Nagyjából a kérdésekre vàlaszolva: Terhesség előtt átlagosan ètkeztem se nem diéta se nem zsíros ételek. Pl.ettem kenyeret, de mindig keveseket ettem gyakran. Biztos a generikám is szerencsés. Terhesség alatt a vègefele jött meg az étvàgy. Sok gyümölcs és az édes dolgokat kívántam. Próbàltam nem zabálni, inkább több folyadékot inni. Sokat sétáltam is. Mellbe sokat nőttem. Most mindenhol van egy kis fölösleg. Férjem nem panaszkodik. Magamat is elfogadom, örülök a babámnak és a szoptatásnak. Persze ki nem vágyik a régi alkatra. Csak kíváncsi voltam tapasztalatokra. Hasznosak voltak a kommentek.
Most kezdtünk többet sétàlni, eddig nem tetszett a kicsinek a babakocsi. Esténként kifejezett regeneràló tornàt néha csinàlok, próbàlok az ètkezésre is figyelni kicsit. Azt nem tudom a hasamon vajon hány százalékban van zsír és mennyi a bőr többlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!