Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szülés után mikor kezdted...

Szülés után mikor kezdted visszanyerni az eredeti alakod?

Figyelt kérdés
Mindig is karcsú voltam. 52kg 162cm. +17kg feljött a terhesség alatt. Most szoptatok és 62 kg maradtam. Örülök, hogy van tejem de nem igazán vagyok elégedett a jelenlegi testemmel. Nem mindig jön össze a torna, diéta. Magától vajon majd visszaállnak a dolgok? Majd ha elkezdjük a hozzátáplálást akkor mernék jobban diétázni, tornázni.

2023. aug. 24. 22:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
8%
14 kg jött fel, szülés után 5 nappal -7 kg, 2 héttel később eredeti súly.
2023. aug. 24. 23:31
 2/21 anonim ***** válasza:
57%

Nem magától ment fel. Legalább a valóságot írnád.

És nem is áll vissza. Dolgozni kell érte. Lehet, hogy ugyanolyan sosem leszel. Benne van a pakliban.

2023. aug. 25. 00:17
 3/21 anonim ***** válasza:
66%
Magától hacsak nincs szerencsés genetikad, mint némely ismerősomnek, akik már szülés után pár hónappal baromi vékonyak mindenféle sport nélkül - akkor igen, tenni kell érte. Én terhesség után egy ideig még nem híztam annyira,mostmar jobban. Igaz eszek mint egy ló... Folyton éhes vagyok. Próbáltam a diétát egy ideig, de nem ment,ehhez most jelenlegi állapotomban gyenge vagyok.
2023. aug. 25. 04:08
 4/21 anonim ***** válasza:
25%
Na ez az ami nem érdekelt szülés után. Lehet azért, mert nem ment egyszerűen a szoptatás és az volt az elsődleges. 1 éves elmúlt, amikor először foglalkoztatni kezdett.
2023. aug. 25. 06:36
 5/21 anonim ***** válasza:
28%
Most a szoptatással foglalkozz, ne azzal, hogy mi van a tükörben! Egyél egészséges ételeket, hogy a baba is meg te is egészségesek legyetek, aztán majd ha vége a szoptatásnak (ne sürgesd!!!), visszafogysz!
2023. aug. 25. 07:14
 6/21 anonim ***** válasza:
67%
Az eredeti alakot lehet hogy soha nem fogod visszanyerni, maximum a súlyt. Mozogni kell és diétázni. Én ugyan 3 gyereket szültem, de hiába adtam le az utolsó grammot is sok edzéssel és jó étkezéssel, az eredmény nem ugyanolyan mint volt. A melleim megereszkedtek, a hasamon pedig megnyúlt a bőr. Nem vészes, nem lóg csak a hasam nem látszik annyira feszesnek emiatt, hogy ott van a lazább bőr.
2023. aug. 25. 07:17
 7/21 anonim válasza:
67%
Márpedig magától csak rosszabb lesz. Jól összeállított egészséges étrend + mozgás. Rendszeresen, következetesen.
2023. aug. 25. 08:35
 8/21 anonim ***** válasza:
80%

Ha a feljött súly le is megy rögtön szülés után, vagy 1-2 héten belül, az azt jelenti, hogy az illető vizesedett, nem zsírban hízott.

Zsírt nem is lehet mondjuk +10 kilót felszedni 2-3 hét alatt, meg leadni se, ez élettanilag képtelenség.

Ezek a gyors "visszafogyások" úgy történnek, hogy az illetőnek a teste vizet tartott vissza, ami nagyon gyakori terhesség esetén, majd az a víz tényleg 1-2 nap alatt képes lemenni. a zsír sajnos nem.

Kedves kérdező, 55 kg voltam 170 cm-hez terhesség előtt, és 72 kg-val jöttem ki a kórházból... és hát sajnos nem víz volt az! Bő egy év alatt ment le ez a plusz súly!

De én tudom, mitől történt ez: össze-vissza ettem terhességem alatt, nagyon kívántam az édeset, és nem szabtam semmi határt magamnak.

Szoptatás alatt is át kell állni a rendes étkezésre, és nem szabad túl sokat vagy össze-vissza enni a szoptatásra hivatkozva. A szoptatáshoz +500 kalória kell, és ennyi kalóriadeficitet javasolnak az egészséges fogyáshoz is.

Számold ki a normál kalóriaszükségletedet, és annyit egyél, de ha lehet, egészséges ételekből: változatos zöldség, gyümölcs, sovány fehérjék, lassú felszívódású szénhidrát. Ha nem csökken a tejtermelésed, folytasd így, 2 hét múlva nézd meg, fogytál-e, és eszerint emeld vagy csökkentsd a kalóriát.

Én mozgásnak kezdetben a sétát javaslom, a babával 10-12 kilométert is mentem egy nap. Később pedig vannak nagyon jó baba-mama tornák, vagy szülés utáni regeneráló tornák, ha heti 2 alkalommal el tudsz menni, legalább valami programod is lesz, társaságban leszel, egy kis változatosság.

Sok sikert, ha az elhatározásod kitart, hidd el, hogy menni fog!

2023. aug. 25. 08:47
 9/21 anonim ***** válasza:
9%

"Ha nem csökken a tejtermelésed, folytasd így"

Ha meg csökken, akkor jól kiszúr a gyerekével!

Kérdező, szoptatás alatt ne fogyózz! Csak normálisan egyél, hogy ne hízz tovább, de fogyni majd csak a szoptatás után akarj!

2023. aug. 25. 10:01
 10/21 anonim ***** válasza:
61%
156 centi / 55 kilóval estem teherbe, szülés után 63 voltam, két hónappal később is. Fél évvel szülés után már jók voltak rám a régi ruháim, egy év alatt leadtam kb 12 kilót. De ez edzés nélkül (nekem legalábbis) biztosan nem ment volna.
2023. aug. 25. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!