Szülés után mikor kezdted visszanyerni az eredeti alakod?
Nem magától ment fel. Legalább a valóságot írnád.
És nem is áll vissza. Dolgozni kell érte. Lehet, hogy ugyanolyan sosem leszel. Benne van a pakliban.
Ha a feljött súly le is megy rögtön szülés után, vagy 1-2 héten belül, az azt jelenti, hogy az illető vizesedett, nem zsírban hízott.
Zsírt nem is lehet mondjuk +10 kilót felszedni 2-3 hét alatt, meg leadni se, ez élettanilag képtelenség.
Ezek a gyors "visszafogyások" úgy történnek, hogy az illetőnek a teste vizet tartott vissza, ami nagyon gyakori terhesség esetén, majd az a víz tényleg 1-2 nap alatt képes lemenni. a zsír sajnos nem.
Kedves kérdező, 55 kg voltam 170 cm-hez terhesség előtt, és 72 kg-val jöttem ki a kórházból... és hát sajnos nem víz volt az! Bő egy év alatt ment le ez a plusz súly!
De én tudom, mitől történt ez: össze-vissza ettem terhességem alatt, nagyon kívántam az édeset, és nem szabtam semmi határt magamnak.
Szoptatás alatt is át kell állni a rendes étkezésre, és nem szabad túl sokat vagy össze-vissza enni a szoptatásra hivatkozva. A szoptatáshoz +500 kalória kell, és ennyi kalóriadeficitet javasolnak az egészséges fogyáshoz is.
Számold ki a normál kalóriaszükségletedet, és annyit egyél, de ha lehet, egészséges ételekből: változatos zöldség, gyümölcs, sovány fehérjék, lassú felszívódású szénhidrát. Ha nem csökken a tejtermelésed, folytasd így, 2 hét múlva nézd meg, fogytál-e, és eszerint emeld vagy csökkentsd a kalóriát.
Én mozgásnak kezdetben a sétát javaslom, a babával 10-12 kilométert is mentem egy nap. Később pedig vannak nagyon jó baba-mama tornák, vagy szülés utáni regeneráló tornák, ha heti 2 alkalommal el tudsz menni, legalább valami programod is lesz, társaságban leszel, egy kis változatosság.
Sok sikert, ha az elhatározásod kitart, hidd el, hogy menni fog!
"Ha nem csökken a tejtermelésed, folytasd így"
Ha meg csökken, akkor jól kiszúr a gyerekével!
Kérdező, szoptatás alatt ne fogyózz! Csak normálisan egyél, hogy ne hízz tovább, de fogyni majd csak a szoptatás után akarj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!