Hogyan nyomjam le az utolsó 10kg-t?
Tavaly februárban elkezdtem életmódot váltani. Kb 120 kgról indultam, májusig étrendbeli változtatást csináltam (rizs, csirke, teljeskiörlésű kenyér, 0 üdítő, stb), majd májustól ugyan ez +elkezdtem úszni 1,5 km-t heti 4-5x. Eljutottam, hogy most vagyok 92 kg (illetve azért egy két helyen látszik az izmom is), azonban azt érzem az elmúlt pár hónapban, mintha megállt volna a fogyásom. Az úszáson emelni nem tudok mert ennyi fér bele reggel munk előtt az időmbe, és a kaján se tudok már csökkenteni vagy minőségben változtatni. Egyébként a lábam szép izmos lett, de az a +10 kg inkább a hasamon és a derekamon van még. Arra gondoltam, munka után heti 2-3x eljárnék futni, ez segíthet? Vagy van jobb ötletetek?
26F
1000-1200 kalórián nem fogysz?
Nincs valami betegséged? Én napi 20 ezer lépéssel és heti 5 edzéssel nehezen fogyok 1700 kalórián, ezért ki fogom vizsgáltatni magam.
Biztosan jól számolod a kalóriát?
Hát, ha tényleg csak 1000-1200 kcal-t eszel és 92 kiló vagy (nem kevés izommal mostanra, aminek az alapanyagcseréje magasabb, mint a zsírszövetnek), akkor mostanra emberi számítás szerint borzasztóan ki lehet facsarva a tested.
Heti 2 edzés a súly szintentartásához elég, ami fölötte van, az már segít fogyni. 4-5x 1,5 km az elég jó, de a szervezeted valószínűleg már teljesen tartaléküzemen van. Lehet, hogy érdemes lenne egy labort nézni, esetleg anyagcserezavarok miatt pl. a pajzsmirigyet megnézetni?
Ez persze akkor igaz, ha 1200 kcal-lal és ennyi mozgással tényleg nem fogysz.
Mivel a szervezeted mostanra nagyon hozzászokott az úszáshoz, ezért érdemes lenne kizökkentened, pl. egy hónapon át kerékpározni (vagy amíg a jó idő kitart legalább), esetleg súlyzózni, kettlebellezni, kosárlabdázni, bármi, amit szívesen csinálsz és be tudod szervezni az életedbe (akár munka után is). Azok a sportok, mozgások, amelyek szokatlanok, nincsenek "beidegezve", sokkal nagyobb feladat elé állítják a szervezetet.
Esetleg próbálhatod a leúszott távot növelni, vagy a szokásostól eltérő úszásnemben teljesíteni a napi penzumot. Lepd meg a szervezeted, zökkentsd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!