Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék lefogyni,...

Hogyan tudnék lefogyni, milyen étrend jó nekem ha nem szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket?

Figyelt kérdés

Szinte minden minta étrendben amit megnézek, többnyire zöldséges kaják, saláták vannak. Pedig már jópárat átnéztem - ami ingyenes elérhető, legalább 20-at. Minden nap az egyik főétkezésnél a köret csak zöldség, vagy az egész ebéd/vacsora vmi magokkal vagy hússal telepakolt saláta, de én ezeket nem szeretem. A "desszert" is mindig gyümölcs, én csak 1-2 gyümölcsöt szeretek, mondjuk amúgy nem nassolok sokat, az igaz.

Ha meg csak azt eszem amit szeretek, amit már próbáltam, akkor ha számolom a kalóriákat, bizony nagyon keveset ehetek és nonstop éhes, ideges vagyok. A klasszikus hízlaló kajákat szeretem csak.. pizza, tészta, sültkrumpli, rántotthús, pörkölt, stb.

Mi lenne a megoldás szerintetek? Tudom, válogatós vagyok...

2023. aug. 8. 16:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Megerőszakolod magad és megeszel mindenféle zöldséget, mindenféle verzióban.

Kizártnak tartom, hogy ne lenne pár amit valamilyen formában ne szeretnél.

Az ízlés alakul és ezt lehet tudatosan is csinálni.

2023. aug. 9. 11:30
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A zoldseg es gyumolcs az egeszseg es a rost miatt is nagyon fontos. Illetve dietanal segit tovabb jollakni meg tobbnek tunik tole az etel. Ha ilyeneket nem eszel, akkor valami vitamin kompkexet erdemes enned napi szinten illetve rostot is be kell vinned, pl az eteleket megszorod utifumaghejjal vsgy zabkorpaval, eszel sok huvelyest stb.

Amugy kaloriaszamolassal tudsz fogyni. Tehat azokat az eteleket eszed amiket szeretsz csak kevesebbet. Porkolt is lehet zsiros husbol, ugy hogy a hagyma ala teszel 1 dl olajat meg lehet csirkemellbol vagybsertescombbol ugy hogy a hagymat csak vizen parolod meg. Oriasi a kulonbseg es elegfinom tud lenni.

Pizzat is lehet csinalni teljes kiorlesu lisztbol (rosttartalom, tovabb laksz jol) es lehet kontrollalni hogy mennyit eszel meg belole.

Sult krumplit ha elofozod es 1 kilohoz teszel 1 evokanak olajat es ugy sutod meg, hasonlo az elmeny az olajban sulthoz, csak igy 3-4 reszre osztva olyan koret lesz amiben van vitamin, nem emeli a koleszterint, jollakat.

Szoval a kulcs esetedben a vitaminpotlas, rostbevitelre nagyon figyelni. Kifigyelni hogy mitol tudsz igazan jollakni. Es mindent megtanulni elkesziteni egeszseges verzioban, amitol jol lalsz es kontrollalni a megevett adagokaf.

Ha pl atlagosan megeszel heti fel kilo sajtot (kb 450 kcal/100 gramm) akar pizzan akar bolognai tetejen, akar kenyerrel stb es lecsereled light sajtra (pl a pilos light sajt 195 kcal/100gramm) akkor heti szinten 1275 kaloriat sporolsz. Egy kilot leadni 7500 kcal minusz tehat csak a sajt lecserelesevel kethavonta plusz egy kilot fogysz. Sok ilyen csere sokrs megy.

Pizzat is lehet ugy csinalni hogy teljes kiorlesu tortillalapra pakolsz felteteket vsgx magadnak csinalod es jo vekonyra nyujtod a tesztat. Amit en csinalok sonkas pizza az pk egy db 1200 kaloria (felet szoktam megenni). A don oeoes 2500 korul van.

2023. aug. 9. 14:19
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Arra ha non stop ehes vagy a legegyszerubb megoldas ha minden etkezeshez zoldseget eszel. Abban benne van a volumen, a rost stb.

Ezt kellene kivaltanod. Pl minden etkezesben legyen feherje, zsir es jo minosegu szenhidrat. Pl a zabkása nem jo, mert nincs benne feherjeforras kb 2 ora alatt ehes leszel. De ha hozzakeversz ugyanannyi zabhoz 15 deka joghurtot, lehet 3 orat is jollaksz.

2023. aug. 9. 14:21
 14/16 anonim válasza:
100%
Nekem a szenhidrat csokkentes bejott. 3 honap alatt 16 kilo. [link] itt van lista is, mit lehet enni
2023. aug. 9. 21:01
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon hasznosakat írtatok, köszönöm szépen. A legtöbb válaszoló alapján illetve egyéb utánaolvasás alapján is azt látom hogy a legtökéletesebb akkor lenne, ha meg tudnám változtatni az ízlésemet, és ez elvileg nem lehetetlen. Ennek fogok nekifogni most ősztől. De megpróbálok egy arany középutat találni és más módszereket is, ehhez köszönöm a többi tippet is amiket leírtatok, pl. a főzés közben apró különbségek mennyit számítanak.
2023. aug. 21. 19:33
 16/16 NTBS ***** válasza:
Szakemberek segítségével.
2023. szept. 24. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!