Hogyan tudnék lefogyni, milyen étrend jó nekem ha nem szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket?
Szinte minden minta étrendben amit megnézek, többnyire zöldséges kaják, saláták vannak. Pedig már jópárat átnéztem - ami ingyenes elérhető, legalább 20-at. Minden nap az egyik főétkezésnél a köret csak zöldség, vagy az egész ebéd/vacsora vmi magokkal vagy hússal telepakolt saláta, de én ezeket nem szeretem. A "desszert" is mindig gyümölcs, én csak 1-2 gyümölcsöt szeretek, mondjuk amúgy nem nassolok sokat, az igaz.
Ha meg csak azt eszem amit szeretek, amit már próbáltam, akkor ha számolom a kalóriákat, bizony nagyon keveset ehetek és nonstop éhes, ideges vagyok. A klasszikus hízlaló kajákat szeretem csak.. pizza, tészta, sültkrumpli, rántotthús, pörkölt, stb.
Mi lenne a megoldás szerintetek? Tudom, válogatós vagyok...
Én is ezeket szeretem, amiket felsoroltál, az a különbség, hogy én szeretem a gyümölcsöket, zöldségeket, salátákat is. Sajnos, mértéktelenül, szinte mindent szeretek.
Ami nélkül megvagyok, az a péksütemények és még talán az édesség. Kevés magos zsemle/barnakenyér, néha édesség persze jöhet, de amiről én is nehezen tudok lemondani az a tészták, továbbá a rántotthús sült krumplival. Pizzát, hamburgert, tortillatekercset, gyrost pitában, ezeket is szeretem.
Szerintem csak a mennyiségek, adagok csökkentése, a bevitt kalória csökkentese segíthet, és a hízlalóbb kaják esetén ez csak a mennyiség korlátozásával érhető el.
Sültkrumpli, rántotthús mellé se bírod megenni a nyers salátát? Pl uborka-paradicsom-lilahagyma kockák vagy egy kis igazi zöld leveles saláta?
Melyik gyümölcsöket kedveled?
Hány kilót szeretnél leadni?
Ez egy ilyen dolog. Áldozatokat hozni kell a célért, nincs olyan hogy nem teszel semmi erőfeszítést és lefogysz ( ha csak nem betegség okozza a fogyást).
Ha nem változtatsz az étkezési szokásaidon, úgy nagyon nehéz lesz, mert hamar kimerül a kalóriakeret.
Egyébként pedig elkészítés kérdése is. Tanulj meg főzni, fűszereket használni stb stb.
Nem csak úgy mondom, tudom miről beszélek. Én 4,5 éve vàltottam életmódot,Túl vagyok egy több éves nagyobb fogyáson. Nálam is volt, hogy nem szerettem dolgokat, de megtanultam úgy elkészíteni, hogy finom legyen számomra. Ennyi.
Teljesen mindegy, szigorú kalóriadeficites étkezést csinálj. Több kalóriát égess, mint amit beviszel és sokat mozogj.
Rántott csirkemellet szereted gondolom...rizst szereted? Marha hús? Hal? Ezek változatai, ne görcsölj annyira rá. Naponta többször egyél keveset, nem attól fogsz fogyni, ha nem eszel és koplalsz...sőt akkor a szervezeted raktározó üzemmódba kapcsol, így cseszheted a sok erőfeszítést....
Vannak erre a célra tervezett programok a neten (pl.kaloriabazis)
Cukros üdítőitalokat kerüld, mert rengeteg a cukor bennük.
Szia. Elsore nekem a ketogen diega ugrott be, abban a gyumolcs szinte teljesen eltunik, zoldseg viszont abban is van. De neked szerintem ez nem mukodne, mert amiket szeretsz mind szenhidratdus etelek, de azert nezz utana. Persze, hogy ehes vagy es feszult ha csak gyorsan felszivodo szemhidratokat eszel feherje nelkul egeszsegtelen zsirokkal. A zoldsegek arra jok, hogy eltelitenek, illetve a bennuk levo sok rost laktat nagyon jol. Illetve a rengeteg vitamint ami bennuk van nem nagyon fogod hamburgerrel potolni. De ha ennyire ilyeneket szeretsz, probald meg dietas verzioban elkesziteni. A pizzat peldaul tortillas pizzanak: egy tortilla lap, cukormentes paradicsomszosz, magas hustartalmu csirkemellsonka, light sajt, maris megsporoltal kb 600kaloriat, amit itt leirtam 400kcal korul van, egy vastag tesztas zsiros pizza akar 1000is lehet. Tortillatekercs csirkemellel, egy darab salataval, egy darab hagymaval, uborkaval, zsiros szoszok helyett natur joghurttal vagy skyrrel jo hazi kebapnak peldaul.
Rantotthus es sultkrumpli mertekkel akar mehet is, de olaj helyett air fryerbe esetleg sutoben keszitve. Sultkrumplit esetleg csinalhatsz magsdnak csikokra vagott krumplibol, sutoben sutve olajak nelkul. Rantotthus helyett esetleg natur csirke? Ha fogyni akarsz, sajnos valamirol le kell mondani:( aldozatokkal jar
Tesztabol is vannak alternativak, pl csicseriborso teszta, voroslencse teszta, merd ki az adagokat egy dietas adag kb 50-60gramm maximum es a magasabb feherjetartalma miatt kevesbe leszel ehes. Esetleg hozza egy spagetti szosz, paradicsomokbol fozve, kis kockakban “elrejtve” benne belecsempeszed a zoldseget. Zabkasaban egy kis reszelt cukkini, nem hangzik jol de a cukkininek olyan semleges az ize, szinte nem is erezni, vagy esetleg dietas lisztmentes brownie recept van csomo a neten belecsempeszett cukkinivel, nem is erezni rajta. Rizs helyett karfiol rizs, keress ra, nagyon egyszeru elkesziteni szinte nem is erezni a kulonbseget. Azt a kevesfajta gyumolcsot amit megeszel, azt eheted.
A nyers zoldseg nem mindenkinek izlik, de etelekbe fozve szinte nem is erezni, pl rantottaban spenot, olyan kicsire osszemegy alig latod. Ezeken minden lehet kaloriat sporolni, egeszsegesebben elni, de mindenbol csak mertekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!