Mennyi kalóriával lenne érdemes kezdenem?
Kíváncsi vagyok a válaszaitokra, mert két elvileg hozzá értő ember teljesen mást mond és kicsit össze zavarodtam.
Szóval 164cm 107kg 28éves nő vagyok.
Heti 3-4xmozgom( most kezdtem 1 hónapja szem. edzővel)
Viszont hozzá tartozik az igazsághoz,h a munkarendem egy héten minden áldott nap 12 óra másik héten teljesen szabad. És a “dolgozós” héten nem mozgok külön, mert ott 12óra alatt egy mp-re sem ülök le. Kasszázom, de kettőt egyszerre kb 5méter van a kettő között oda-vissza 6milliószor egy nap.
Szóval az egyik edző azt mondta egyek egy nap 2300kcalt a másik azt mondta egyek 1800at. Arany középúton eszem 1900-2000kcalt de egy dekát sem fogytam majd 1 hónap alatt.
Érzem, h a közérzetem sokkal jobb. Energikusabb vagyok, de azért 1 hónap alatt kellett volna mozognia a súlynak véleményem szerint. Szerinte be fog indulni. (Dietetikus mondta, h 1800kcalt kellene ennem…) edző szerint mehet a 2300
Kisze kusza és összeszedetlen, de kérlek írd meg a véleményed mi az amivel el tudok indulni a jó úton. Mind kaja, mind mozgás. Bármilyen véleményt, tanácsot szívesen olvasok.
1#
Egyáltalán nem biztos, hogy a kalória a rossz.. Én férfiként heti 4-5 edzéssel és napi 20.000 ezer lépéssel 2300 kalórián súlyt tartok, sőt, ez még egy kisebb többlet is nálam.
Kérdező:
Ne hallgass senkire. De most őszintén, nem teljesen logikus, hogy nem tudja senki sem megmondani a kalóriakeretedet? Ezt senki sem tudja pontosan, sem a dietetikus, sem bármilyen professzor a világon.. A legjobban úgy tudod meghatározni a kalóriaszükségleted, hogy eszel X kalóriát 2 hétig, minden nap méred a súlyod, heti átlagot vonsz, és amennyiben elégedett vagy az eredménnyel akkor szuper, megtaláltad a neked kellő kalóriát, ha pedig nem vagy elégedett, akkor változtatsz annak függvényében, hogy fogyni, vagy hízni szeretnél.. Ilyen egyszerű.
Ekkora feleslegnél egyértelműen kellett volna fogynod, HA kalóriadeficitben vagy. Úgy tűnik, hogy ez az 1900 kalória pont annyi, amennyivel még nem fogysz, hanem súlyt tartasz.
2 lehetőséged van: Növeled a napi aktvitásod, vagy csökkented a kalóriát. De, tekintve, hogy egy 500 kalóriás deficit is heti fél kg fogyást eredményez és te már így is 1900 kalóriát eszel, ami azt jelenti, hogy 1400-ra kellene csökkentened, én azt ajánlom, hogy a napi aktivitásod told meg egy kicsit, illetve ebből az 1900ból még elveszel mondjuk 200-300 kalóriát.
Olyan meg nincs, hogy 1 hónap után fog beindulni a fogyás.. Ekkora feleslegnél 1 hónap alatt 4-5-6 kg mínusz leugrott volna, ha normális deficitben vagy.
Étkezésben dietetikusnak, edzésben edzőnek higyj.
A fogyás lassú folyamat, legyél tüfelmes.
Illetve gondolj bele hogy tényleg mindent kimérsz e, jól mérsz e ki és mindent beoeszámolsz e amit megeszel, megiszol.
1800-1900 kcal idealis utemes fogyashoz. Figyelj a minosegre is. Es ne csak a merleget nezd, foleg ha edzel, hanem csinalj magadrol bikinis fotokat minden oldalrol, kitolt hassal ahogy kinezel. Illetve merj kormereteket. Kb egy honap mulva csinalj megint es hasonlitsd ossze. Sokkal tobbet segit mint a merleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!