Nagyon meghíztam és most fogyni akarok, hogyan tegyen rendbe a lelki részét?
A lelki dologgal szerintem pszichológus tud segíteni. Nem hiszem, hogy itt bárki szakszerű tanácsot tudna adni ezzel kapcsolatban.
Egyébként eszedbe ne jusson egyből 1700-ra levinni a kalóriádat. Ha 4000 helyett 3000-re sikerül, az is jó. Így is sokk lesz, hogy kevesebbet ehetsz. Aztán ha azt a kalória mennyiséget megszoktad, leviheted 2500-ra, majd 2000-re,és végül 1700-ra.
Ha jó a pszichológus, sokat segíthez.
Én a helyedben pici célokat tűznék ki, ami hamar elérhető és reális.
Pl ha eddig minden étkezés között rágcsáltál valamit akkor azt hogy mondjuk egy hétig minden nap maximum egyszer eszem étkezések között.
Vagy ha sok cukros uditot ittal akkor hagyd el azt.
Vagy ha mondjuk mindig mindenbol repetaztal akkor szt hogy csak egyszer szedsz mindig.
Mivel ezek elerheto celok, amint elered, boldogabb leszely motiváltabb és könnebb lesz, lelki feltoltodessel jar. Mindig pici célok. Lassu, de testileg és lelkileg is egészséges folyamat lesz
Ajjaj...
Fatorexia nervosa!
Ez nem egy gyakori betegség... De a nervosáknak megvan a maga kezelési rendje. Eszerint célszerű haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!