Milyen új szokásaid lettek az életmódváltás során?
Hogy rendszer lett az étkezésemben. Nincs olyan hogy kihagyok étkezést.
Általában 7 körül reggeli. 9:30 tízórai, 12 ebéd, 14:30 uzsi, 18-19 körül vacsora.
És hétfő csütörtök szombat edzés.
Szinte mindig. Ha valami miatt pl nem jó a csütörtök akkor helyette szerdán.
Nincs olyan, hogy lustaságból lemondom az edzést. Ahhoz nyomós ok kell. Pl betegség, orvoshoz menetel stb… csak azért mert nincs kedvem nincs lemondás. Így már lassan 1 éve sportolok, én aki utáltam régen.
- dobtam a cigarettát, az alkoholt és a gyorskajákat
- minimalizáltam a szénhidrátot, a cukrot és a zsírokat
- megnöveltem a fehérjebevitelemet, a zöldség-, a gyümölcs- és a vízfogyasztásomat
- tudatosan étkezem - jó előre tervezek a vásárlással, elkészítéssel, elfogyasztással is (nem eszem túl magam)
- heti 3x súlyzós edzés, heti 3x kardió és mindennap 6 km séta kutyával
Lassan fogyok, de ez a cél, mert szeretnék izomtömeget is megtartani
Kalóriát számolok, illetve rendszereződött az étkezésem. Amolyan időpontokra van osztva, hogy mikor eszek. Nekem ez bejön, tetszik. Illetve, heti szinten 5x edzek.
Cserébe kaptam testképzavart, nem tudom megérte-e. :DD
-Eszem rendszeresen, nem hagyok ki étkezést.
-Nem eszem többet, mint amennyit tudok, hogy kb elég, még akkor sem, ha evés közben még azt érzem, hogy éhes vagyok.
-Napi minimum 3 liter folyadék. (Minden reggel fél liter, minden étkezés előtt fél liter.) Ez persze sima víz.
-Kerülöm azokat a dolgokat amik felesleges kalóriabevitelt jelentenek, de táplálni nem táplálnak. pl: cukros üdítő, csoki, chips. Persze havi 1-2 alkalommal eszem pl chipeset, de úgy intéztem, hogy beleférjen a deficitbe.
-Mindent próbálok úgy elkészíteni, hogy ne legyen nagyon olajos és kerülöm a rántott dolgokat is.
- szénhidrátcsökkentés
- kalórialimit
- az ebéd mindig csak hús és zöldség
- havi 1 tudatosan beillesztett csalónap
- heti 5x 2 óra sport munka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!