Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi felesleg az, amivel...

Mennyi felesleg az, amivel még lehet futni? (Futópályán)

Figyelt kérdés
163 cm / 76 kg vagyok most, nő. Lehet futni ennyi túlsúllyal?
2023. jún. 19. 08:21
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
BMI 28 fölött nem javasolt. Ez nálad 28,6 ha fogysz 2-3 kilót, utána megpróbálhatod. De azt ugye tudod, hogy a futás nem tesz jót az izületeknek, föleg nök esetében - anatómiai okokból?
2023. jún. 19. 08:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 ez akkor igaz, ha kifejezetten széles a csípőcsontja. De ezt kép és képzettség nélkül se te, se én meg nem mondjuk. Egy ortopédus inkább, ha felmerül ennek a gyanúja.

Szerintem határeset kérdező. A séta-kocogás váltakozást már valószínűleg elkezdheted. Viszont legyen egy jó cipőd akkor is, ha rekortánon futsz, illetve mindig melegíts be rendesen, és nyújts le utána, ne sajnáld ezektől az időt. Illetve nézz utána a helyes futási technikának, de a legfontosabb, hogy ne sarokkal érkezz. Nem kell túlmisztifikálni, a lényeg, hogy az elülső talp párnádon érezd a súlyt, ne pedig lecsapd a sarkad.

2023. jún. 19. 09:16
 3/6 anonim ***** válasza:
12%
A futás nem fogyaszt semmit, tapasztalat.
2023. jún. 19. 09:28
 4/6 A kérdező kommentje:
De fogyaszt, ha jól eszel mellé. Mozgás, kalóriaégetés.
2023. jún. 19. 09:49
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
165 cm vagyok, 90 kilóval kezdtem kocogni. Nem ez a hivatalos álláspont, csak saját tapasztalat.
2023. jún. 19. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:
95%
#3 ha nem vagy deficitben tőle, akkor nyilván nem. De nekem pl alacsony nőként kb csak ez segít az utolsó kilóknál. Mivel alacsony vagyok, egy bizonyos súly után alig lehet értelmesen deficitet tartani. Futással viszont ezerszer könnyebb. Combról pl csak futással tudok fogyni. Nem azért, mert helyi zsírégetés, vagy ilyesmi, nyilván ilyen nincs. Viszont nekem a combom, fenekem elég problémás, a feleslegem nagy része ott van, és borzalmasan ragaszkosik. Ahhoz, hogy onnan fogyjak olyan extrém diétát kellene tartanom, aránylag sokáig, amihez rohadtul nincs kedvem, meg szvsz nem is egészséges. Inkább futok heti 4-5 alkalommal.
2023. jún. 19. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!