Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha az alkohol hizlal, hogy...

Ha az alkohol hizlal, hogy lehet hogy sok alkoholista vékony / átlagos?

Figyelt kérdés

Nem a hajléktalanokra gondolok, hanem úgy általánosságban.

Sok alkesz tök átlagos, de vehetünk példaképpen akár hírességeket is, pl Charlie Sheen is jó formában volt anno, pedig már akkor is alkesz volt.

Hogy van ez?

2023. jún. 13. 18:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Mert nem az alkohol hízlal, hanem a tartós kalóriatöbblet. Ha nem tartós vagy kalóriatöbbletben, akkor hiába vagy alkoholista, nem leszel túlsúlyos. Ettől függetlenül az alkoholizmus még a krónikus túlsúlynál is ezerszer kockázatosabb egészségügyi szempontból.
2023. jún. 13. 18:35
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

mert nem esznek semmit, csak vedelnek

az én rokonom kb 40 kiló volt, semmit se evett, csak ivott

2023. jún. 13. 18:38
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Mert a "kalória" nem így működik. Zsíros húsokat ami tele van kalóriával a szervezetnek fel kell dolgoznia, felszívja a kalóriát. Míg a sör például ami ismét tele van kalóriával és nagy mennyiségben iszod, ott a gyomor felszívja az alkoholt és a mérgeket majd átrohan a testen és kivizeled a kalóriát. Igyál meg 10 doboz sört és számold közben hányszor mész vécére.
2023. jún. 13. 19:00
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Ja és a rövidekben mint a vodka meg pálinka, nincs sok kalória, és nem kell nagy mennyiség belőle. Az igazi alkeszok akiket látsz csontsoványan már nem pazarolják a pénzt a gyenge sörre.

Akinek "sörhasa" van az sokat eszik és ráadásul sokat sörözik. Ott mind a kettő hájjá alakul

2023. jún. 13. 19:02
 5/14 anonim ***** válasza:
27%
Alkohol lehet az oka annak, ha valakinek semmi izma sehol, keze lába vékony és csak nagy hasa van? Nem sört iszik, hanem minden mást. Feltűnően nagy a hasa a cérna vékony végtagokhoz képest.
2023. jún. 13. 19:20
 6/14 A kérdező kommentje:

1# Értem, de ha valaki minden nap vagy minden másnap annyit piál, hogy 1000 kalóriával többet visz be alkohollal (vagy akár 1500-zal) akkor az tartós kalóriatöbblet.

Lehet rosszul tudom, de valaki felvilágosíthatna.

2023. jún. 13. 19:30
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
Ott írtam a #3,#4-ben, hogy nem szívja fel a szervezet a kalóriát. Nem eszik az illető akkor a teste nem dagad, hanem sorvad.
2023. jún. 13. 19:41
 8/14 anonim ***** válasza:
45%
Mondjuk én aki alkoholistákat ismerek (sajnos elég sok van belőlük), nagyjából a háromnegyedül elhízott bizonyos mértékben.
2023. jún. 14. 01:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Én úgy fogytam heti 1 kilót, hogy odafigyeltem a kajára, mozogtam, viszont minden pénteken ittam alkoholt és nem csak egy pohár vörösbort, hanem rendesne, buliztam. Kalória deficitben voltam így is.
2023. jún. 14. 07:49
 10/14 Phoney ***** válasza:
0%

Kalóriatöbbletben is hiába vagy, hogyha az szinte mind alkoholból származik, ugyanis magából az alkoholból nem lesz zsír, csak az ételkalóriákból tud fölösleget csinálni.

A kimondottan sovány alkoholisták általában olyan keveset esznek, hogy az szinte semmi, vagy már olyan emésztőrendszeri vagy más bajaik vannak, hogy hellyel-közzel normális étkezés mellett sem lesznek kalóriatöbbletben.

Amúgy meg igen, a legtöbb alkoholista valamennyire túlsúlyos, csak azok sokan még titokban tudják tartani, hogy heti 5-7 estén piálnak, mert ők nem a közkeletű tévhitek sztereotipikus alkoholistái.

2023. jún. 14. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!