Normális, hogy 16 évesen hirtelen hatalmas lett az étvágyam?
Na ez egy jó kérdés !
Én is igy vagyok. HIába mind mondják, hogy egészséges étkezés meg sport, hát jójó, de a jó jegyek nem potyognak csak úgy az égből......2 esélyed van: vagy lesz*rod és max nyáron leadod azt a felesleget VAGY kevesebbet eszel, csak ez már nem garantálja, hogy olyn ügyes leszel a suliban
Az én lányom hetente egyszer vetet magának eg y csomag fekete kenyeret a Lidlben, s azt eszi, és amikor csak lehet, biciklivel megy suliba.
Ha lány vagy, akkor ebben a korban elveszted a kislányos formát, kerek, női alakod lesz: pl a csípő fölött, a csípőtől a derékhoz vezető vonal eddig egyenes volt, most domborúan ívelt lesz. Ez nem hízás, ez normális nőiesedés. ("asszonyosodsz?" - mondtuk egymásnak mosolyogva)
Persze a férjhez menés mára már igencsak kitolódott, d e a biológia nem nézi ezt, tehát 16 évesen Asszonyosodunk :) mivel hamarosan anyák is lehetnénk már, s akkor kellene... Tudod, viszed a gyereket a csípődön, s nem nyomna.
Viszont ha fiú vagy, akkor emberesedni még ráérsz 35 évesen. Napi 50 fekvőtámasz, csak 1/4 óra, s izmot épít a zsír helyett.
Ezek tényleg csak kifogások. Testmozgás: mivel nem is kell mindennap, mondjuk heti 3 alkalommal fél-1 óra megfelelő. Ha egy nap például csak fél óra gyors sétából áll az egész, már az is jó. Fél órát minden nap tud az ember szakítani rá, ha akar. Bent a szobában is lehet gyakorlatokat végezni egy kis zene mellett, tanulási szünetben még fel is frissít. Hétvégén meg picit több is belefér.
Én például nem hiszek abban, hogy full ki kellene iktatni a fehér lisztet, cukrot. Az emberek még mindig nem fogják fel, hogy ezekből egy kevés még nem a világ vége, ha nem ez a meghatározó. Igaz, én alapjáraton alig eszem kenyeret már 2-3 éve. Néha igen, de semmi bajom nincs, hiszen mellette igyekszem több zöldséget, gyümölcsöt, liszt nélküli főzelékeket, ilyen szószokat, krémeket enni, amiket viszont édesítővel, szintén liszt nélkül csinálunk. Apukám cukorbeteg + szüleim is igyekeznek fogyni, de mi valahogy a közép úton haladunk. Sok ételben áttértünk a "lightosabb", reform verziókra, de belefér ebbe a hagyományos vonal is. Igaz, én azokból nagyon keveset eszem, de nem iktatom ki teljes mértékben.
Szóval valami egyensúly félét kellene találnod. Plusz fejben rendbe rakni a dolgokat. Például nem úgy hozzáállni, hogy cukor, fehér liszt, stb, stb. az már szinte méreg és tuti hízni fogok. Nem csoda, hogy sokan bűntudatot éreznek egy-egy ilyen zabálás után, hiszen folyton megszegik a saját irreális szabályaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!