Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szeretnék fogyni de utálok...

Szeretnék fogyni de utálok futni. Van más sport amit tudnék csinálni hogy fogyjak?

Figyelt kérdés
Légyszi ne a kaloria deficititet írjátok. arra is figyelek csak kellene sportolnom is gondolom.
2023. máj. 14. 08:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Görkori

Biciklizés (de gyors tempóban, úgy, hogy megizzadj és ne a túl meleg ruha miatt)

Úszás

Túrázás (bár ott azért az óránként elégetett kalória nem sok, de egész nap szoktuk csinálni, így összességében sokat lehet vele égetni)

Kosárlabdázás (az is ugye a futás miatt, csak más érzés játék közben futkosni, mint a patakparton csak úgy vagy egy pályán körbe-körbe)

Ugrókötelezés

Ugrálás egy trambulinon

A sport egyrészt a kalóriadeficithez is hozzájárulhat, bár általában nem jelentősen, és fenntartással kezeld, amit a kalkulátorok mondanak, általában túlbecsülik.

Viszont pozitívan hat a hormonrendszerre, javítja a sejtjeid inzulinérzékenységét. Az inzulin szükséges ahhoz, hogy a bevitt szénhidrát a sejtekbe bejusson, de szintén az inzulin szabályozza a zsírok eltárolását. Szóval jobban jársz, ha a sejtjeid már alacsony inzulinszint esetén is felveszik a cukrot és nem kell olyan magas inzulinszintet fenntartani a szervezetednek.

Az utóbbi szempont miatt már egy kicsi sport is segít, de a több nyilván jobb.

2023. máj. 14. 08:55
 2/5 anonim ***** válasza:
44%

És persze a felsoroltak csak példák, igazából bármilyen sport jó, amit elég intenzíven csinálsz, hogy megizzadj. Ha nem izzadsz meg, mint pl. egy könnyű séta esetén, akkor valószínűleg csak kevés kalóriát használtál fel, így a hatás is kisebb, de azért ér az is valamit.

Nekem az segített beindítani a fogyást, hogy elkezdtem Pokemon Go-t játszani :-) Napi 2-3 óra gyaloglás jön össze így több részletben.

2023. máj. 14. 08:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bármi, amit szívesen csinálsz. Tényleg csak annyi a lényeg, hogy mozogj, és élvezd. A legjobb, ha figyelsz nyílt napokat, vagy akciós alkalmakat, és kipróbálsz több mindent. Én rúdtánccal kezdtem, mert szórakoztató, ugyanakkor elég megterhelő volt számomra. Első pár alkalom után úgy keltem reggel, mint akit megvertek. Olyan izmokat mozgatott meg, amiknek a létezéséről se tudtam. Aztán emellé jött az itthoni erősítés, férjemnek van egy csomó kézi súlyzója tárcsákkal, amit elkezdtem használni, majd vettünk francia rudat is, plusz itthoni nyújtás, mert mind az erőt, mind a hajlékonyságot érdemes volt pluszban fejlesztenem. És kicsit kiállok a futás mellett, mert őszintén rühelltem, egyedül diéta miatt kezdtem. Nekem a legnagyobb visszatartó erő az volt, hogy nem jó az állóképességem, hamar kimerülök. Egyszer kitaláltam, hogy teszek az egészre, úgy csinálom, ahogy nekem jó, amit egy időzítővel állítottam be. X ideig futás, y ideig séta, aztán ezeknek az intervallumával kezdtem játszani. Nem érdekelt, hogy nem vagyok gyors, hogy sokat sétálok közben. Az első hónapot őszintén végigszenvedtem, és abba is hagytam utána. Majd egy hét múlva elkezdett hiányozni. Rájöttem, hogy kb egy meditálás szintjére jutott nálam ez a mozgásforma. Ha ezzel kezdem a reggelt, motiváltabb, produktívabb, frissebb vagyok. Pár hónapja költöztünk a dunapart közelébe, és ma mentem el először a környékre futni. Hát valami fenomenális volt. Nem fogom lefutni soha a maratont, de még csak átlagban sem fogok jól futni, de jó érzés volt kimenni a partra, néha megállni nézni a kacsákat, hattyúkat, barátkozni egy cicával, nézni a fakopáncsot, és közben mozogni. Ráadásul ma reggel szitált is az eső, mikor mentem, ami nekem eddig visszatartó erő volt, viszont ma olyan volt, mintha szauna után a hideg vízbe mártóztam volna. Szóval néha érdemes kicsit erőltetni a dolgokat, hogy biztosan utálod-e, vagy csak attól félsz, hogy nevetséges vagy, nem tudsz teljesíteni. De elsőre tényleg olyan sportot keress, ami megszeretteti veled magát a mozgást. Onnantól szerintem kb mindenben fel lehet fedezni az élvezetet.
2023. máj. 14. 10:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mivel nem ezen fog múlni a fogyás, és a kalóriadeficitre amúgy is figyelsz, ezért szerintem bármi, amit élvezel. Akár sétálás, akár biciklizés.. szerintem az a lényeg, hogy az ember mozogjon, hiszen nagyban hozzájárul az egészséghez, szükséges lenne mindenkinek a megfelelő mennyiségű mozgás.
2023. máj. 14. 11:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Bármilyen sport jó, csak az a lényeg, hogy rendszeresen és kitartóan csináld. Abszolút nem muszáj futni, lehet helyette úszni, tornázni, táncolni vagy kipróbálhatsz csoportos órákat is, bármit amit szeretnél. Ha mozogsz, az segít, bármit is választasz. Persze nem egyformán intenzív és hatékony mindegyik, de hosszú távon jobb az, amit szeretsz és tudsz is tartani, mint az, amit kényszerből csinálsz pár hétig, aztán inkább hagyod, mert utálod.
2023. máj. 14. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!