Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha mindig is testesebb voltam,...

Ha mindig is testesebb voltam, ennek ellenére is le tudnék fogyni?

Figyelt kérdés
Sosem voltam vékonyka, mindig ducibb voltam. Most 171 cm,86 kg vagyok. Tehat egy 15-20 kg felesleg egész életemben volt rajtam. Mindig is zavart, de nem tettem ellene, de most viszont szeretnék leadni egy pár kilót? Rendes testmozgás, és diéta mellett Én is le tudnék fogyni?
2023. máj. 4. 23:20
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Ha nincs semmi betegséged, megvan az elhatározásod, akkor mégis mért ne tudnál lefogyni? A fogyás nem csak a kiválasztott embereknek a lehetősége, bárki le tud fogyni ha belead mindent
2023. máj. 4. 23:26
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

"Én is le tudnék fogyni?"

Értelemszerűen igen. Aki kalóriadeficitben van, az fogyni fog, legyen bárki.

[link]

2023. máj. 4. 23:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van olyan ismerősöm, aki a születése pillanatától duci volt. Mindenki azt hitte, hogy olyan nagycsontú, nagydarab. Aztán érdekes, lefogyott és modellalkatú lett. Jahh, hát csak nem kell non stop zabálni, jéééé...
2023. máj. 4. 23:47
 4/8 anonim ***** válasza:
53%

Persze, hogy le tudsz. Viszont ne diétát keress, hanem vizsgáld meg az életviteled, és próbálj ezeken változtatni. Mitől vagy duci, amióta az eszedet tudod? Étkezési szokások? Mozgásszegény életmód? A legtöbb ember ezek miatt nem éri el azt az alakot, amit szeretne. A kalória számolás egy hasznos eszköz tud lenni, hogy feltérképezd, mi is a helyzet most. Mennyit eszel, kalória kalkulátorral meg tudod nékni, hogy ez mennyiben tér el attól a beviteltől, amire 15-20 kilóval könnyebben szükséges van. Valószínűleg meg fogsz lepődni, hogy milyen kevesen múlik. Pár száz kcal általában. Ennyin múlik a legtöbbeknél. Étkezésnél fontos még a minőség is. Nem az, hogy 100%-osan tökéletesen egyél, de mondjuk 80%-ban otthon készített, tartalmas ételeket egyél, zöldséget, gyümölcsöt, húst, a mirelit, vagy gyorsételek helyett. Alapvetően jobban is laktatnak, illetve ha van valami tápanyag hiánya a szervezetednek, annak is jót tesz, illetve az emésztőrendszered is egészségesebb lesz. Nem kell idióta méreftelenítés, meg hasonlók, csak kiegyensúlyozott ételek.

A mozgással kapcsolatban: mindenkinek érdemes lenne sportolnia valamit. Nem kell edzőterem, nem kell széthajtanod magad, de valami, amit rendszeresen csinálsz, és átmozgatod a tested mindenkire jó hatással van fizikailag, és lelkileg is. Érdemes kipróbálni több mindent, lehet ez konkrét sport, vagy minden nap egy óra séta, valami kellemes helyen. A lényeg, hogy élvezd, és ne büntetésként éld meg, hanem akard csinálni. Nyilván a legtöbben az elején nem akarják, főleg, ha előtte nagyon mozgásszegény életmódot élted, így a kipróbálás alatt nem 1 alkalmat értek, hanem 1-2 hetet. Kb ennyi idő kell, hogy változást érezz a hozzáállásodban, elkezdjen egy igény kialakulni. Én pl utálok futni, de tavaly elkezdtem, pár hétig csináltam, makd abbahagytam. És elkezdett hiányozni. Jól esett a gondolataimmal, magammal lenni ezalatt az idő alatt. Lett egy kellemes relaxáló hatása. Na nem én leszek a legjobb futó, és még csak igazán rendszeresen se csinálom azóta sem, de vannak alkalmak (kb heti 1), amikor elmegyek, és élvezem.

2023. máj. 5. 07:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy le tudsz fogyni. Én egész tinédzserkoromban súlyosan elhízott voltam, 16 éves korom körül 110 kg körül voltam sajnos. Most 60 kg körül mozgok. Persze, le lehet fogyni, csak változtatni kell az életmódon, odafigyelni, de nem csak ameddig le nem fogysz, hanem utána is. Sajnos ha az ember nem figyel, és a fogyás után nem figyel oda arra, hogy mit és mennyit eszik, akkor könnyen visszaeshet a régi szokásaiba.
2023. máj. 5. 09:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, fogyni bármikor letudsz!

De én azt tapasztaltam, hogy aki kövér volt alapból, az sokkal könnyebben visszahízza, akárhányszor le is fogyott már az életében.

Mert csak a tünet lett kezelve, de a valódi ok nem..

2023. máj. 5. 10:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés anno bennem is felmerült, 15 évig voltam kövér, majd 50 kilót fogytam. Modell nem lettem, de elégedett vagyok az eredménnyel. Szóval hajrá! Nagy meló, de megéri.
2023. máj. 5. 13:44
 8/8 NTBS ***** válasza:
Igen, letudsz.
2023. máj. 6. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!