Segítség ezzel most nagyon rosszat csináltam?
Szóval mostanában leadtam 3 kg-ot ami nekem pont jó (52 kg vagyok és 164 cm). Rendszeresen sportolok, egészségesen étkéezem, persze néha nassolok is (nem igazán szeretem az édes ízt, szóval ilyenkor is péksütiket eszem maximum).
Tegnapi napon azonban kicsit elszaladt velem a ló: rendeltem magamnak egy pizzát+ vettem hozzá két meggyes pitét és egy sajtos croissan-t. Ami az egy mentségem hogy ezeket délelőtt ettem, tehát napközben valamennyit lemozogtam.
Tudom nagyon rosszat tettem, de 1 nap mennyire ronthatja el az eddigi eredményeimet? Mennyit híztam? (Már most is tiszta kövérnek érzem magamat!) Ma nem is mertem ezek után mérlegre állni!
És hogyan hozzam rendbe? Előre is köszönöm a válaszokat!
1.Ha valóban érdekel a tested állapota,akkor testzsír%ot mérsz,a mérleget meg havonta egyszer használd.
2.Bűntudatod van evés után,ez nem normális dolog.
3.Egy nap alatt semmi nem fog változni.
4.Ha mindenáron vezekelni akarsz,akkor délután szoba bicajozz 2 órát.Ámen:)!
Szia!
Először is nyugi! Ha úgy eszel ilyeneket, hogy jól esik - ergo nem eszed túl magad - akkor nincs semmi baj, ne legyen bűntudatod.
És nem szükséges naponta mérlegre ugrálni...
Figyelj, nagyon egyszerű: ha például valaki egy hónapban többnyire rendesen kajál - már önmagához képest, hiszen ez nagyon változó-, de pld. 3-4 nap (mondjuk hétvégén) eltér az átlagtól és többet eszik, attól még nem ez a meghatározó. Ami gyorsan feljön, gyorsan le is megy. Nem kell csinálnod semmi extrát, csupán folytatsz mindent úgy, ahogy szoktad, és nem parázol ha egy héten mondjuk egyszer-kétszer kicsit többet kajálsz. (persze normális kereteken belül) Ha a szervezeted nincs kiéheztetve, akkor nem is fogja kívánni olyan gyakran a nagyobb mennyiséget. Néha mindenkinél előfordul, nem vagyunk gépek. :)
"És hogyan hozzam rendbe? Előre is köszönöm a válaszokat!"
Előre is szivesen. Nem a súlyodat, hanem a gondolkodásodat kéne helyrehoznod, de sürgősen. Nem fog a fogyóqra istene csapásokat mérni rád, mert megettél egy pizzát. Azért etted meg, mert kivántad. Azért kivántad, mert a szervezeted jelezte, hogy szüksége van mindazokra a tápanyagokra (vagy nagy részükre), amelyekhez így hozzájutottál. Váljék egészségedre! Az, hogy egy pizza elfogyasztása tényleg érdemben változtatott a súlyodon, nem valószinű. Inkább csak pszichésen meséled be magadnak, hogy kövér lennél. Ha viszont mégis meglátszik, akkor krónikusan sovány vagy, és azonnal kezdj egy hízókúrába. A fogyókúrában egy pizzának semmi jelentősége nincs. A szokások számítanak, nem a kivételek. Egészen addig, amíg a kivételek nem válnak szokássá.
A magasságodhoz a fogyás nem hiányzott.Remélem nem az elöl
"deszka,hátul léc"az ideálod.Nagyon rossz lehet neked,ha
minden kis kajálástól görcsölsz.Érezd jól magad a börödben.
de miért csináltad ezt????
nem étem az embereket, most komolyan. ha bűntudatod van tőle, akkor miért? nem tudod megállni, vagy mi? ennyi kaját nem kívánhasz egyszerre!
egyébként nem fogsz hízni semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!