Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diétás panírmorzsára tudtok...

Diétás panírmorzsára tudtok bevált terméket?

Figyelt kérdés
Sok gyártót találtam kereséskor, de nem tudom melyiket válasszam. Csirkemellet paníroznék és forrólevegős sütőben sütném ki.

2023. márc. 21. 17:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
68%
A panírmorzsa olyan, amilyen, másmilyen nincs. De nem egyértelmü, milyen diétára gondolsz. Ha fogyni, akkor ennek a mennyisége elég elhanagolható.
2023. márc. 21. 17:19
 2/17 anonim ***** válasza:
71%
Mitől lesz egy panírmorzsa diétás? Táplálkozástudománnyal foglalkozom, de a marketinghez nem igazán értek. Pontosan milyen terméket adnak el "diétás panírmorzsa" címszó alatt? A diétás panírmorzsa megfelel a joy.hu elvárásainak, a szimpla panírmorzsa pedig nem?
2023. márc. 21. 17:30
 3/17 anonim ***** válasza:
57%
Nem hiszem, hogy a panírmorzsa olyan hú de sarkalatos lenne, ha diétázol. Nyilván több kalória lesz így a hús, mintha simán csak grilleznéd, de nem hiszem, hogy ettől függne a fogyásod, ha mértékkel eszed, és jól választod meg a köretet.
2023. márc. 21. 17:34
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem konkrét diéta, de ha nagyon be kéne kategorizálnom szerintem a low carb irányt képviselem. Kb napi 80-100 gramm CH a max keretem, az is inkább édesburgonyából, basmati rizsből áll, kis mennyiségű teljes kiőrlésű pékáruból, étcsokiból. Tapasztalat alapján ha ezt tartom, fogyok, de már unalmas a hús önmagában sima fűszerekkel. Húsokból kb mindent eszek, csirkét, halat, májat a legyakrabban, zöldségekből kb mindent. Gyümölcsöket nem szeretem. Kéthetente egyszer megengedném magamnak a hamis rántott húst. Fogyasztok glutént kis mennyiségben a teljes kiörlésű dolgok miatt, nem tudok róla, hogy lenne érzékenységem, tünetem sincs, de tisztában vagyok vele, hogy milyen hatásai vannak pl a mikrobiomra, ezért csökkentettem, illetve kerülöm, ahol tudom. Látom, hogy vannak ilyen panír alternatívák, (gluténmentes és CH csökkentett) de nem akarok valami ehetetlen borzalmat kapni végeredményül. Gondolom vannak, akik kipróbáltak már valamit.
2023. márc. 21. 17:47
 5/17 anonim ***** válasza:
67%

"tisztában vagyok vele, hogy milyen hatásai vannak pl a mikrobiomra"

Áltudományos, a szakma által sosem tartott, de egyébként is évek óta megcáfolt dezinformációk ezek, amiket nyugaton már egyáltalán nem hirdetnek a ketogén guruk, csak ugye hazánk mindig le van maradva 4-5 évvel a külföldi trendektől. Ne áltudományos dogmák alapján próbáld meg feleslegesen szigorúvá tenni az étrended. Ettől függetlenül az étrended teljesen rendben van dietetikai szempontból, legalábbis lehetnének sokkal nagyobb problémák is.

2023. márc. 21. 17:57
 6/17 A kérdező kommentje:

5-ös, nem fogok vitatkozni veled :) én csak egy nyamvadt panírmorzsát akarok venni :D

A mikrobiom problémákra úgy találtam rá egyébként, hogy rengeteg a fogyni képtelen ember manapság, IR-es stb, és állítólag a mikrobiom sérülésénél van a kutya elásva. Nem tudom, hogy ez igaz-e, szerintem még kutatják ezt az egész mikrobiom témát, mert sokáig nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget.

Persze, hogy rendben van az étrend, táplálkozástanácsadónál voltam kb 1 éve (Bartha Ákosék-Táplálkozásbeállítás), de azért történt módosítás, meg a saját igényeimre szabtam, a kezdeti beállított CH nekem eleinte sok volt. Plusz vannak még alternatívák, amiket ehetnék, de vagy nehéz beszerezni, vagy nem szimpi annyira. Ezeket szeretem.

2023. márc. 21. 18:24
 7/17 anonim ***** válasza:
82%

"még kutatják ezt az egész mikrobiom témát"

Nem kutatják. Kutatásokkal foglalkozom, úgyhogy tudom, mit kutatnak. A mikrobiom szerepe, funkciója, összetétele, különböző szervrendszerekkel való szinergiája és immunológiai hatásai valóban kutatott témák, még ha mérsékelten is, azonban az megfejtetett, hogy a modern világban azért sok az elhízott ember, mert szimplán rohadtul lecsökkent a fizikai aktivitás, ezzel párhuzamosan pedig az egy főre jutó kalóriabevitel horribilis mértékben nőtt. Magyarul a modern ember nem mozog, de rengeteget zabál. Ez az elhízás oka. Fogyni képtelen ember pedig biológiailag nem létezik. Aki fogyni képtelen, az krónikus kalóriatöbbletben van, ezért nem fogy, nem azért, mert valamilen kórkép gátat szab neki. Még egy súlyos pajzsmirigy alulműködéssel küzdő beteg is képes lefognyi, ha kelő mértékűre csökkenti a kalóriabevitelét. Akkor te nem tudsz, mert olvastál valamit a gluténről és a mikrobiomról. Könyörgöm, ne!

"Bartha Ákosék-Táplálkozásbeállítás"

A gluténos áltudományoskodásból már sejtettem, hogy nála jártál. Az elvitathatatlan, hogy a FODMAP diétát, mint kiindulási alapot használni egy gasztoenterológiai szempontból okos metódus. Ezen túlmenően viszont táplálkozási kérdésekben olyan egyénekre hagyatkozni, akik maguk köré személyi kultuszt építenek egy közösségen belül, de a szakirodalmat 10 éve nem követik, az nagy hiba. Sose nevekre és egyénekre hagyatkozz, hanem tényekre, kutatási eredményekre, vizsgálatokra, mérésekre.

2023. márc. 21. 18:31
 8/17 A kérdező kommentje:

Azért tőled, mint szakértőtől nem vártam volna ezt a csak zabálnak, és nem mozognak meglátást. A képtelen lefogyni az olyanokra vonatkozik, akik brutál módon híznak mindentől, majd fogynának ezért elkezdenek mozogni, diétázni és nem történik semmi vagy csak minimális változás, sőt még híznak is pl Király Linda egy léböjtkúra után még hízott is. De akinek a sztorija elképesztő szerintem és érdemes lenne elolvasnod, az Németh Dorottya fitnesz világbajnok, akinek vasakarata volt diéta tekintetében, mégis csak pár kg tartotta vissza a 100 kg-tól és pont egy ilyen mikrobiom probléma állt a háttérben. Sajnos vannak ilyen történetek. Nem tudom még hány esetnek kell napvilágra kerülnie, hogy aki elhízott, nem tud fogyni, más okok is állhatnak a háttérben mint a zabálok+nem mozgok kombó. Szerintem majd ha a saját bőrödön megtapasztalod... volt olyan sztori, hogy egy nő saját maga vallotta be, hogy folyamatosan lenézte az ilyen embereket, biztos zabálnak a háttérben, azért nem tudnak fogyni, mert neki mindig sikerült a félrekajálást könnyen korrigálni egy kis odafigyeléssel, aztán egyszercsak nála is felszaladtak a kilók, és nem tudta leadni. Simán stresszes időszak, mellékvese kifáradás. ez az egy dolog volt, amitől belátta, hogy van ilyen.

Tanácsadásnál nem volt sarkallatos a glutén, laktóz kérdés, nem tiltottak tőle, teljesen máshonnan vettem az infót.

2023. márc. 21. 18:52
 9/17 anonim ***** válasza:
82%
Update low carb panírmorzsát én használtam. Mikor még hittem. 😁 De igazából nincs nagy különbség szénhidráttartalomban a sima és eközött.
2023. márc. 21. 20:52
 10/17 anonim ***** válasza:
43%

Jajj ne már... Évekig szenvedtem visszatérő bélgyulladással, aztán jött a SIBO, IBS... ha valakinek pocsék a mikrobiomja, na az én vagyok (dolgozom rajta, nyilván). Soha a büdös életben nem voltam 57 kiló felett (ami az én magasságomhoz pl már határeset), és amint fogyni akartam, mint a kisangyal mentek le a kilók, amint odafigyeltem.

Ha nem fogysz, túl sokat eszel. Nyilván lehetnek nehezítő körülmények, de nem azért, mert a levegőből kezdesz el kalóriákat gyártani, hanem mert pl erősebb az éhségérzeted, rosszabbul reagálsz az alacsony vércukorra, könnyebben felvizesedsz... stb. De nem lesz a semmitől zsír rajtad, és igenis elindul a fogyás, ha deficitben vagy.

2023. márc. 22. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!