Folyamatosan csak hizok de mégis hogyan?
Egy ideje szar a kozerzetem és bármit eszek nem lakok jól, ill. 2-3 óránként mintha leesne a vercukrom így kénytelen vagyok enni és csak 1,5-2 zsemlevel érzem hogy jól laktam. Emiatt hogy többet ettem 10 kg-t hiztam kb.
Amióta próbálok figyelni a kaloriakra és mozgok (egyébként itthon vagyok és nem mozgok sokat) lassan de így is hizok. Derekam és a csipom is nagyobb lett megint 1-2 centivel. Kétségbe vagyok esve, nem tudom így elfogadni magam. Miben lehet a probléma?
"Egyébként hiába eszek fehérjét, zöldséget, gyümölcsöt 5 percig érzem jól lakottnak magam és utána jön az éhségérzet."
5 perc után éhségérzeted van? Jézusom. Hát én betolom a reggelit, és délig annyi dolgom van, hogy nincs is időm azzal foglalkozni, hogy éhes vagyok-e vagy sem. Szerintem sokat foglalkozol annak a vizsgálatával, hogy éhes vagy-e vagy jóllakott. Mással kellene foglalkozni...
Fixen nem 1600-at eszel, ezt innen megmondom, mert azzal nem lehet 10 kilót hízni.
Magyarul: fogalmad sincsen mennyit eszel, és vszeg jóval többet, mint kellene.
Ha otthon vagy ráérsz, mozogj többet. Ha kell 2x takarítsd ki az egész lakást/ házat naponta, tornázz stb. Ezen kívül a gyakori éhség lehet IR jele is, ki kell vizsgáltatni.
Alakítsd át az étrended összetételét. Ha zsömlét, vagy pl sima hagyományos kenyeret, rizst, tésztát ettem én is majd éhen haltam 1 óra múlva. A gyümölcs sem laktat önmagában, inkább felnyomja a cukrod, ami hirtelen leesik és akkor még éhesebb leszel.
Egyél húst, zöldségeket némi hozzáadott zsiradékkal, sajtot, tojást, olajos magvakat. Engem pl ezek sokkal jobban laktatnak,5-6 órát teljesen jól elvagyok éhség nélkül, le is fogytam már, inzulinrezisztencia, és egyéb endokrinológiai problémák mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!