Hogyan tudnék úgy gyorsan fogyni, hogy közben nem sportolok, vagy edzek?
Sokszor olvastam már, hogyha fogyni szeretnék, menjek el napi szinten legalább 1 óráig sétálni, kint lenni a levegőben, plusz ne egyek össze-vissza. "Össze-vissza" alatt az édességeket és a nagyon zsíros ételeket értem. Hozzá még ne igyak ilyen üdítőitalokat.
Mondjuk a mozgás nincsen kizárva nálam, mert kollégista vagyok, és a középiskola legalább bő 20 percre van a kollégiumtól, s szokott olyan lenni, hogy testnevelés órákon elmegyünk sétálni, aztán mehetnek a diákok haza. Mostanában naponta maximum kétszer eszek; két zsemlét, vagy kiflit, reggel és délután, de ha még éhes vagyok, joghurtot is eszek.
Ha úgy vesszük, naponta akkor háromszor eszek; kifli vagy zsemle, joghurt. Legalább 40 percet sétálok, az üdítőket elhagytam a hashajtóval együtt. Zöldségeket, gyümölcsöket szeretem, azt bármikor megeszem, ha hozzájutok a kollégiumban. Most 55.7kg vagyok. Azt olvastam, hogy egy 16 éves lány átlagos testtömege 53kg. Jelen pillanatban az a célom, hogy 2.7kg-t leeresszek magamból, majd még 3kg-t. Bár az is lehet, hogy 50kg alá szeretnék még kerülni.
Azon kívül, hogy mit eszek, 40 percet vagy többet sétálok, mit tehetnék, hogy gyorsabban fogyjak?
"Azt olvastam, hogy egy 16 éves lány átlagos testtömege 53kg" akárhol is olvastad, az egy tömény bullshit. Hány centihez? 150? 160? 170? Olyan nincs súlyban hogy one size fits all...
Ha teszem azt 165 centi vagy, szerintem a súlyod teljesen jó. Én is ilyen körül voltam ha jól emlékszem. Feküdj rá a mozgásra inkább, a séta mellett néha sportolj, hogy felmenjen a pulzusod is. A futás kb mindenkinek hasznos, és rövid időn belül látványos. Javaslom az erősítő edzéseket is, szép karokat, felsőtestet csinál. És könyörgöm, egyél ennél változatosabban. Ha mozogsz, kb akármit megehetsz. Hidd el, ha életmóddá teszed, 20 év múlva megköszönöd magadnak.
!Figyelem!
Nem promótálom illetve nem ajánlom senkinek, hogy így fogyjon, egyszerűen csak leírom, nekem mi vált be.
1 hét leforgása alatt 20.07ről 17.6ra le tudom vinni a BMI-m (kiloban szandekosan nem adom a meg a súlyom). A legfontosabb része az egésznek, hogy kolis vagyok és mivel ugye nem tudnak nyaggatni a szülők, barátok, hogy egyek már, így nagyon be tudom kontrollálni, hogy mikor, mit és mennyit eszek. Ugye az 5 munkanapra meg szoktam szabni, hogy 1x mehetek boltba, általában hétfőn, akkor veszek 1 kifilit, meg 4 proteines müzliszeletet. Hétfőn 1 kifli, meg néha szoktam enni 1 tojást, az összes többi nap a héten meg csak a müzliszeletet ehetem. Eleinte nyilván nehéz, de abszolút meg lehet szokni. Ami nagyon fontos, hogy nem azon gondolkodom, hogy esetleg éhes vagyok vagy éppen 2 napja nem ettem, hanem bármi mással lefoglalom az agyam. Ami még segíthet, az a rágózás, mert tulajdonképpen becsapod az agyad, hogy rágsz valami kaját. Én már rutinos vagyok, és nem tudok elcsábulni semmilyen kajának, de eleinte direkt mindig otthon hagytam a pénztárcám, a kártyámról meg az összes pénzem elköltöttem és így igy az elcsábulást máris megelőztem.
A másik fontos dolog, az a kakilás. Durván fel lehet puffadni, ha nem gyors az anyagcseréd. Mindig reggelt egy pohár vízzel kell indítani, mert az beindítja az emésztést, illetve az én megállómnál, ahol egyébként kellrne leszállnom, mindig 2-3 megállóval hamarabb szállok és a sétálás is segít a gyorabb anyagcserében. Ha így sem jó, akkor marad a hashajtó.
Az egész fogyás abszolút egy mentális challange és akik nem tudnak lefogyni, azok akartgyenge emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!