Ha 90kg-ról lefogyok 50kg-ra akkor a bőr már lógni fog rajtam?
24 éves vagyok
Nő
106kgról fogytam le 72kgra.
Nem lóg a bőröm, csak a hasamnál (ott is csak az alsó részénél) van egy kicsit megereszkedve a bőr. Ennyi.
Minél lassabban fogysz, annál több az esély arra, hogy kevesebb bőr fog lógni/megereszkedni.
Tanulmányok szerint heti 0.5kg mínusz zsírnál nem tudsz többet leadni. De ebbe nem megyek most bele, nem akarok túl tudományos lenni. (+tudom milyen, ha túlsúlyos vagy és minden áron csak megakarsz szabadulni a feleslegtől, én sem tartottam a heti 0.5kgot, de okosabb döntés, ha ebben az ütemben haladsz, mert így a végeredmény is SOKKAL jobb lesz.)
Viszont, aminek ne dőlj be, az a kollagén. Biztos hallani fogsz erről, mert nagyon erőlteti mindenki, hogy a kollagén segít a bőr visszahúzódásában.
Ez kamu. Semmilyen táplálékkiegészítő nem segít ebben.
Ezt csak azért mondtam el, meg mielőtt költenéd halomra a pénzt ezekre, azt tudd, hogy semmi hasznuk.
Egyedül, ami segít, az az idő. Idővel javulhat a helyzet, de sosem lesz teljesen "normális".
Ez meg ne vegye el a kedved. Tekintse erre egy szimbólumként. Én ha meglátok egy videót, ahol az adott személynek lóg a bőre egy nagyobb fogyás után, én nem undorodom tőle, hanem méginkább tisztelem emiatt. Alapból, aki változtatni szeretne, leakar fogyni, izmot akar építeni, barmi ilyen, azt maximálisan tisztelem, legyen az bárki. Ez egy jelkép, szimbólum, hogy lefogytál.
Ha pedig tényleg olyan durva a helyzet, akkor műtéttel el lehet távolítani a lógó bőrt. Viszont ehhez a fogyásod előtt orvossal konzultálj, hogy te lefogsz fogyni, jegyeztesd be, és így az állam fizeti a műtétet. Viszont, ha te csak úgy magadtól mész el a fogyásod után orvoshoz, hogy elszeretnéd távolíttatni a fogyásod miatt keletkezett felesleges bőrt, akkor azt neked kell fizetni, ami, ha jól tudom nem egy olcsó mulatság. (Azt hiszem így működik, de javítson ki valaki, ha tévedek)
+ javítani tudsz a végeredményen úgy, hogy sportolsz.
Sport alatt a súlyzós edzést értem.
Magas fehérjebevitel (1.6g/testsúlykg) mellett súlyzós edzés + lassú fogyás (heti 0.5kg lenne a legjobb, de 1kgnál többet ne akarj leadni hetente, mert még ez is sok, de elfogadható akkor, ha nagyon sok a felesleg. Nem beszélve arról, hogy heti 1kg mínuszhoz 1000 kalóriás deficit kell, ami egyenlő az éhezéssel.. Így nem könnyű kiszámolni, hogy heti 0.5kghoz 500 kalóriás deficit kell, amit sokkal könnyebb tartani és kifizetődőbb, mint az előbbi.) = tökéletes eredmény.
#11 voltam
De miért rögtön 30 kilót kell kitűzni és elkeseredni azonnal, hogy ez így szar lesz?
Mi lenne ha elkezdenéd, egeszséges eletmód, mennének a kilók aztan majd meglátod, hol érzed jól magad?
50 kiló felnőtt nőnek majdnem kinden esetben kevés. Max ha 155 centi vagy.
Ha súlyzós edzést végzel, akkor a 60kg sem sok ehhez.
Én úgy voltam vele, hogy először a 90kg legyen meg, utána 85, és addig mentem amíg a 72kgnál azt mondtam, hogy oké, ennyi elég, most már inkább izmosodni kell.
Én azt mondom, hogy indulj el, kezdd el, és majd fokozatosan fogod látni, hogy mennyivel leszel elégedett.
#11-es voltam, ha bármi kérdésed van fogyással kapcsolatban, (vagy bárkinek, fogyássa, edzéssel, életmódváltással és annak bármely területével), csak írj és megpróbálok a lehető legjobb tudásom szerint segíteni.
Mindenkepp le szeretnek ujra fogyni 53kg volt a legalja akkor mar eléggé vekony voltam de nekem tetszett
Akkor 70kg rol fogytam le
Es szules utan hiztam meg 90 re
🤷♀️
Majd meglátjuk mi lesz,sok idő lesz mire eljutok a célig de ha valakinek eszébe lenne a kérdésem figyelje,majd írom hogyan alakul és hogy a bőröm mennyire alkalmaszkodott
Kollagent vagy barmi csoda fogyaszto szert soha se alkalmaztam. Most se tervezek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!