Mondjuk napi 2 óra séta? Egyetem és munka közben alig van időm, azt a keveset is a kutyámmal szeretném tölteni, nem egy edzőteremben. Ha helyesen kezdek el táplálkozni ez elég mozgásnak számít?
( kb 5-6 kiló felesleg )
2010. szept. 29. 11:15
1/9 anonim válasza:
5-6 kg-nál sajnos ez nem számít. Kardió kell, intenzív mozgás. Ha futsz a kutyussal kb. 40 percet, az már oké.
2010. szept. 29. 11:17
2/9 A kérdező kommentje:
futni nem tudok vele, mert olyankor ugrik a lábamnak a kis bolond:) Még kölyök.
2010. szept. 29. 11:18
3/9 anonim válasza:
Meg lehet tanítani rá... Amúgy meg nem sokára nem lesz kölyök, 4-14 hónapos koráig még a 2 óra séta is kevés lesz neki, és nem tudod lefárasztani, csak futással. Amúgy én is a kutyusommal szoktam kocogni, délután laza séta kirándulás, este pedig fél-1 óra kocogás, mikor hogy van kedvem. :)
Esetleg, amíg még nagyon kölyök a drága, nézz utána annak, hogy milyen sétálós eddzések vannak, mert ugye az sem mindegy, hogy HOGY sétálsz.
2010. szept. 29. 13:14
4/9 A kérdező kommentje:
hát ha 2 óra séta meg fogyózás se elég a fogyáshoz, akkor bizony ott marad az a pár kiló, mert ennél többet nem fogok. Amúgyse szeretek szaladni. Jah és utolsó, lehet neked Border Collied, vagy Jack Russel Terriered van, de az én kis Bichonomat bizony úgy lefarasztja 2 óra séta, hogy ki se kel az ágyából reggelig.
2010. szept. 29. 13:34
5/9 anonim válasza:
Elegendő! Én eddig évekig ülő munkát végeztem, és helytelenül táplálkoztam. Most kisgyerekem van. Egészségesen étkezünk ,és napi kétszer egy órát sétálok a gyerekkel. És máris lement 5 kiló (3 hónap alatt). Úgyhogy hajrá! :) Abban viszont igaza van a másik válaszolónak, hogyha néha átváltasz a kutyával kocogásra (nem futásra!!!), akkor meggyorsulhat a fogyás.
2010. szept. 29. 14:56
6/9 anonim válasza:
Vicces kérdésnek tűnik elsőre, de egyébként a séta ha gyors és monoton, nem álsz le közben, akkor az egy nagyon jó aerob mozgásnak számít. Ettől persze önmagában fogyni nem nagyon fogsz. Egy normális táplálkozás legalább 70%-ot jelent, szóval azt is rendbe kéne rakni, amire látom te is rájöttél. :)
Egyébként ne arra menj, hogy fogyás. Egy egyensúlyi állapot, alakváltozás lesz, ami nem feltétlenül fogyást eredményez effektíve, de mindenképpem formajavulást.
2010. szept. 29. 15:05
7/9 anonim válasza:
igen, jó mozgás :) futás közben izmosodsz is egy kicsit, séta közben pedig inkább a zsírokat használja fel a tested. az első 20-30 percben a szénhidrátraktárait, de utána már elkezdi bontani a zsírt is. ha tényleg 2 óra az a séta, akkor másfél óráig égeted a zsírt. próbálj ütemesen, gyorsan menni (kutyával csak úgy lehet) és akkor akár egy étkezésnyi kalóriát elégetsz. ha figyelsz a kajálásra is hamar leröpül az a pár kiló. sok sikert és kellemes időtöltést a kutyusoddal :)
2010. szept. 29. 17:26
8/9 A kérdező kommentje:
köszi szépen :)
2010. szept. 29. 17:33
9/9 anonim válasza:
Óriás uszi mixem van. :D Nem éppen a hiperaktivitásáról híres. Viszont a bichon annál inkább. Most még elfárad, mert még kicsi, de amint elkezd kamaszodni, nehezebb lesz ágyba bújtatni. ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!