GM Szafi liszteket lehet kenyérsütőgépben használni?
Figyelt kérdés
Inzulinrezisztencia mellett gluténérzékeny is lettem. Orvos állapította meg, még mielőtt valaki belém kötne.
Így nem jöhet szóba semmiféle rizslisztes, kukoricalisztes péktermék, de szinte mindent ebből sütnek. :( A paleo kenyér meg olyan drága, hogy borzasztó.
Vennék egy kenyérsütőt, de kérdés hogy a gluténmentes Szafi lisztekből süthető-e ebben kenyér.
2022. okt. 23. 09:31
11/14 anonim válasza:
Ha súlyos, akkor nem. Mindent külön edényben kell csinálni neki, semmi nem érintkezhet gluténnel.
12/14 anonim válasza:
A mai kenyérsütő gépeket már úgy fejlesztették ki, hogy mindkét verzó süthető benne, a gm. és a sima kenyér is. A Tefál is ilyen, ami nekünk van. Egyszerűen el kell mosni, nem marad meg benne, ill. rajat a "másik" liszt. Szennyeződéstől nem kell tartani.
13/14 anonim válasza:
12: mondd ezt egy gluténérzékenynek…
14/14 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam két Szafi lisztet, a ropogós héjú hajdinásat és a világos puha kenyérlisztet. Az elsőhöz porélesztőt használtam a másikhoz friss kocka élesztőt. Sikerült, finom, sűrű, puha "húsú" kenyérkét sütöttem. Tefal gépet vettünk.
2022. dec. 7. 21:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!