Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőgépben készült...

Kenyérsütőgépben készült bevált recepted megosztanád velem?

Figyelt kérdés
Megköszönném, ha írnátok nekem számotokra bevált receptet, ezen a téren nagyon kezdő vagyok.:)

2022. szept. 3. 07:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Kisérletezni kell ahhoz, hogy a saját ízlésednek megfelelő, vagy legalabb ahhoz közelítő legyen a kisült kenyér, kalács.

Természetesen nem vakon kell elkezdeni, kiindulásnak érdemes megnézni minél több videót, ahol nem csak a hozzávalókat sorolják, hanem plusz tanácsok is elhangzanak, és láthatod a kisült végeredményt is.

YouTube-n érdemes kutakodni, ami nem zárja ki, hogy itt nem lesznek hasznos tanácsok, receptek, de a videók vizuálisan is hasznosak.

2022. szept. 3. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Első probalkozasoknak érdemes kész kenyér mixet venni, amiben benne van minden száraz összetevő és csak valami nedveset kell hozzá adni. Később ezt lehet bővíteni magokkal, diofelekkel, aztán a vizet lecserelni joghurtra, tejolre, stb. Következhet a kész keverék felezése liszttel, megtoldva élesztővel vagy kovasszal. Ha ez mind jól sikerült, akkor szabad az út, bármit meg tudsz sütni.
2022. szept. 3. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez a recept a Tefal receptkönyvben volt, alap fehér kenyér, szerintem kezdd ezzel:


• 60 dkg fehér kenyérliszt

• 375 ml víz

• 3 dkg vaj/margarin/étolaj

• 1 teáskanál cukor

• 1 teáskanál só

• 1 csomag száraz élesztő


8-as program, 1 kg-os, közepes vagy sötét szín.


Azért bemásolom a burgonyás kenyerem receptjét is, én ezt szoktam már évek óta, nekünk ez vált be legjobban:

• 60 dkg fehér kenyérliszt

• 20 dkg krumpli (sós vízben megfőzve, áttörve, kihűtve)

• 3 dl víz

• 1 tk cukor (púpozott)

• 1 tk só (púpozott)

• 3 dkg vaj/margarin/étolaj, amelyik van otthon

• 1 csomag száraz élesztő (7 g)


Lehet 55 dkg fehér liszt + 5 dkg tk rozsliszt is.

2022. szept. 3. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Előző voltam, ami még fontos:

Sok recept ír 1 késhegynyi aszkorbinsavat, azt ki lehet váltani 1 evőkanál 10 %-os ecettel, én úgy szoktam (mindkettőbe szoktam tenni általában).

2022. szept. 3. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönök minden hasznos tanácsot,és a recepteket is!:)
2022. szept. 3. 09:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!