Kenyérsütőgépben készült bevált recepted megosztanád velem?
Kisérletezni kell ahhoz, hogy a saját ízlésednek megfelelő, vagy legalabb ahhoz közelítő legyen a kisült kenyér, kalács.
Természetesen nem vakon kell elkezdeni, kiindulásnak érdemes megnézni minél több videót, ahol nem csak a hozzávalókat sorolják, hanem plusz tanácsok is elhangzanak, és láthatod a kisült végeredményt is.
YouTube-n érdemes kutakodni, ami nem zárja ki, hogy itt nem lesznek hasznos tanácsok, receptek, de a videók vizuálisan is hasznosak.
Ez a recept a Tefal receptkönyvben volt, alap fehér kenyér, szerintem kezdd ezzel:
• 60 dkg fehér kenyérliszt
• 375 ml víz
• 3 dkg vaj/margarin/étolaj
• 1 teáskanál cukor
• 1 teáskanál só
• 1 csomag száraz élesztő
8-as program, 1 kg-os, közepes vagy sötét szín.
Azért bemásolom a burgonyás kenyerem receptjét is, én ezt szoktam már évek óta, nekünk ez vált be legjobban:
• 60 dkg fehér kenyérliszt
• 20 dkg krumpli (sós vízben megfőzve, áttörve, kihűtve)
• 3 dl víz
• 1 tk cukor (púpozott)
• 1 tk só (púpozott)
• 3 dkg vaj/margarin/étolaj, amelyik van otthon
• 1 csomag száraz élesztő (7 g)
Lehet 55 dkg fehér liszt + 5 dkg tk rozsliszt is.
Előző voltam, ami még fontos:
Sok recept ír 1 késhegynyi aszkorbinsavat, azt ki lehet váltani 1 evőkanál 10 %-os ecettel, én úgy szoktam (mindkettőbe szoktam tenni általában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!